Meny

Nintendo tvingar gift par som drev två ROM-sidor böta 110 miljoner kronor

Nintendo har signalerat väldigt tydligt att de inte gillar webbsajter som ger tillgång till retrospel via så kallade ROMs. För cirka ett halvår sedan stämde speljätten ett gift par som tillsammans drev LoveROMS.com och LoveRETRO.co. Paret misstänktes för både grovt upphovsrättsbrott och varumärkesintrång.

Mannen som ansvarade för sidornas drift, Jacob Mathias, stängde genast ner sajterna efter att Nintendo hört av sig. Flera liknande sidor stängde även de ner kort efter detta för att undvika att även de skulle bli stämda till rätten. Mathias och hans fru var inte jättesugna på att åka till Arizona för att delta i en rättegång där de med största sannolikhet skulle förlora, och bestämde sig därför för att försöka få till en förlikning. En förlikning fick dem, men det kostade dem dyrt. Mathias och hans fru erkände sig skyldiga på alla punkter och enligt förlikningen ska paret tillsammans betala omkring 110 miljoner kronor i skadestånd till Nintendo.

Torrentfreak menar att Nintendo inte förväntar sig att få se skymten av några större summor pengar. Speljätten vill enligt samma källa att domen ska vara avskräckande och därmed se till att ingen vågar öppna några liknande sidor i framtiden.

När förlikningsdokumenten väl har skrivits under ska paret även lämna över alla ROMs som de har tillgång till och skriva över både LoveROMs.com och LoveRETRO.co till den japanska speljätten.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN