Meny

Spotify lackar ur på ripping-program som överlistar DRM-skyddet

Spotify har samlat på sig över 271 miljoner användare världen över. Låtbiblioteket består av 50 miljoner trudelutter och 124 miljoner lyssnare betalar för sig. De som väl pyntar för ett månadsabonnemang får ta del av en reklamfri upplevelse, offline-lyssnande och snäppet bättre ljudkvalitet.

Allt vill dock inte betala för sig, och är just därför som Spotify-ripparen ”XSpotify” blivit så pass populär. Samma verktyg kan endast köras på Windows, och klarar av att plocka bort DRM-skyddet på samtliga Spotify-låtar. Det innebär att alla XSpotify-användare kan ladda ner precis hur mycket de vill, samt att musikstyckena kan överföras till andra enheter.

xspotify

Samma program klarar av att rippa låtar från både gratis- och premium-versionen. Som bäst är det ”320 kb/s, 32-bit, 44100 Hz .ogg”-kvalitet som gäller. All metadata, såsom skivomslag, låttitel, album och dyl. följer dessutom med på köpet. Sist men inte minst klarar XSpotify av att blockera annonser, så det är inte svårt att begripa varför Spotify ser rött.

Den advokatfirma som representerar musikjätten har nu skickat ett copyrightanslag till den utvecklare som ligger bakom spektaklet. Som en konsekvens av det har programmet tagits ner från Github, samtidigt som över 130 likvärdiga program, som byggde på samma teknik, även de rensats från utvecklingsplattformen.

xspotify-på-github

XSpotify finns förstås tillgängligt på andra ställen, men det är fortfarande oklart huruvida utvecklaren vill/vågar fortsätta med sitt projekt efter att denne jagats med blåslampa.

Läs mer: De mest populära torrentsidorna just nu

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN