Meny

Två större e-handlare stämmer Cloudflare

Cloudflare har det inte lätt. Upphovsrättslobbyn är på dem gång efter annan, men den här gången är det faktiskt inte de som är i farten.

Två amerikanska e-handelsbolag, som båda säljer brudklänningar, har surnat till och skickat en stämningsansökan åt deras håll. Enligt e-handlarna själva, dvs. Allure Bridals och Justin Alexander, har de skickat tusentals copyrightanslag åt Cloudflares håll utan att någonting har hänt. Mer specifikt rör det sig om ett gäng kinesiska klonsajter som säljer likvärdiga klänningar till betydligt lägre priser, och dessutom skyltar med de uppretade e-handlarnas produktbilder.

kina-sajt
Några av de klonsidor som lagras av Cloudflare..

Cloudflare poängterar ofta att de bara är en innehållsleverantör, eller en mellanhand, som inte har ett dugg med själva webbsidorna att göra. De copyrightanslag slingas åt Cloudflares håll vidarebefordras alltid till sajtägarna, och därefter hamnar de oftast i närmsta papperskorg.

Innehållsleverantören har klarat sig undan hitintills, men vinden kan vända. Cloudflare anfalls från många håll och kanter, och det är osäkert hur länge de står ut. Det här målet, och alla andra mål som Cloudflare är inblandade i, kommer att tas upp i USA, då Cloudflare är ett amerikanskt bolag. Huruvida de fälls eller inte – det får framtiden utvisa.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN