Meny

Vad händer inom piratscenen under 2019?

Året har precis börjat, och i samband med detta är det lätt att börja tjattra lite om vad 2019 kommer att bjuda på. Under 2018 klarade sig The Pirate Bay någorlunda bra, trots att sidan ligger nere stup i kvarten är den åtminstone uppe ibland. Internetoperatörer, svenska som utländska, tvingades blockera webbsidor till höger och vänster, även om vissa stod på sig. 2018 var ett rätt hektiskt år för piratscenen, och det är inte mycket som tyder att det lugnar ner sig under 2019. Detta tror Torrentfreak (och jag) händer inom piratsvängen under 2019.

Demonoid kommer tillbaka

Demonoid hade miljontals besökare när sidan var som mest populär, men var tvungen att stängas ner på grund av problem med lagens långa arm.

Ägaren har legat i dvala under ett par år men Torrentfreak har hört lite surr och enligt samma källa återuppstår sidan någon gång under 2019, men det är långt ifrån säkert att torrentsajten blir så pass stor som vid dess glansdagar.

Fler blockeringar är att vänta

Bahnhof har tvingats blockera Sci-Hub och måste därmed dansa efter Patent- och marknadsdomstolens pipa, med då Jon och domstolen knappast har ett kärleksfullt förhållande till varandra kan vi vänta oss att de stretar emot ordentligt. Men det kan bli tufft. Även om få internetoperatörer vill övervaka sina kunder i större utsträckning blir de nog illa tvungna under 2019.

Artikel 11 och Artikel 13 klubbas igenom

Artikel 11 (länkskatten) och Artikel 13 (uppladdningsfiltret) lär klubbas igenom denna månad. Det är mycket ovanligt att förslag avvisas i ett sånt här sent skede och trots protester lär makthavarna få sin vilja igenom. Om förslagen röstas igenom blir det upp till varje EU-land att anpassa sig till de nya reglerna. Mer information om detta kommer så fort EU har sagt sitt.

The Pirate Bay flyttar till Darknet

Världens mest seglivade torrentsida, The Pirate Bay, har retat diverse upphovsrättsivrare i över ett årtionde, men snart kan det vara slut på det roliga. Sajten ligger nere allt oftare nuförtiden, men om de flyttar hela schabraket till sin .onion-domän blir det svårt, om inte omöjligt, att stänga ner sidan. Den stora nackdelen blir förmodligen att sajten tappar miljontals besökare som inte vet hur man använder Tor.

Den sista säsongen av Game of Thrones läcker ut i förtid

Här är det Torrentfreak som spånar igen, och inte jag. Enligt Torrentknasbollarna läcker åtminstone ett av avsnitten ut i förtid på grund av en distributionsmiss, och med tanke på att det är ett tag kvar tills den sjätte säsongen drar igång kan fler avsnitt komma i fel händer om vi har ahem.. otur..

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN