Meny

Utvecklarna bakom dejtingapparna Grindr och Fuckr är i upphovsrättsbråk

Utvecklarna bakom dejtingapparna Grindr och Fuckr, som båda är nischade gentemot homosexuella män, har under en tid varit inblandade i ett infekterat upphovsrättsbråk. Men det verkar dock som att skaparen av Fuckr kommer att ge sig i slutändan, då denne inte vill att rättstvisten ska utvecklas till en långvarig sådan.

Fuckr-applikationen för Windows gav redan 2015 alla användare tillgång till all data som Grindr förfogade över, som dessutom ofta var dold. Denna information kunde handla om alltifrån utmanande foton till föredragna samlagspostitioner.

Skaparna bakom Grindr-applikationen blev inte överlyckliga över att det fanns en tjänst som gav dess användare tillgång till annars hemlig information, och valde därför att stämma Fuckr för en dryg månad sedan. Utvecklaren bakom Fuckr spåddes ha en god chans att vinna målet, men bestämde sig tillslut för att lägga ner tjänsten, som han laddat upp på Github för första gången för cirka tre år sedan.

Även om dejtingappar för homosexuella förmodligen inte intresserar den breda massan hade fallet varit intressant att följa. Kanske hade även vi fått klarhet i om tredjepartsappar får använda och visa upp data från andra appars databaser. Men en stämning till rätten, i synnerhet en amerikansk sådan, kan säkerligen få vem som helst att inte vilja riskera hela sin ekonomiska framtid, och därmed välja att lyda.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN