Meny

En 26-årig dansk döms för att ha sålt piratkopierade e-böcker

En 26-åring dansk man började ladda ner piratkopierad studentlitteratur under sin högskoletid, och efter examen startade han upp ett företag med en kompis som gick fullständigt åt skogen.

Som en konsekvens av det lilla missödet blev han istället bidragsberoende och började sälja piratkopierade böcker på ”Den Blå Avis” (som i korthet är danskarnas version av Blocket) för att dryga ut hushållskassan.

Väl där låg danska Rättighetsalliansen och lurade, vilket skulle visa sig ödesdigert för bokpiraten. En utredare från samma organisation köpte en bok av 26-åringen som kallade sig för “Michael R” på onlinemarknadsplatsen. Betalningen skedde korkat nog (sett från 26-åringens ögon) via en spårbar mobilbetalning, och boken i fråga fick utredaren ladda ner via försäljarens Google Drive-konto.

Allt material som utredaren samlat in lämnades därefter över till polisen, och 26-åringen erkände därefter att han sålt e-böcker för strax över 27.000 danska kronor. Som påföljd får samma man betala 34.870 kronor till danska Rättighetsalliansen, vilket också kompletteras med en villkorlig dom på totalt 20 dagar.

Rättighetsalliansen skriver i sin blogg att fler likvärdiga domar kan vara på ingång – så det kan eventuellt visa sig att detta är början på en större kampanj riktade mot bokpirater.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN