Meny

EU tar i med hårdhandskarna mot piratsajter och Cloudflare

EU följer efter USA och skapar en egen bevakningslista där de har stenkoll på diverse sajter som misstänks sprida upphovsrättsskydda material. Listan är både bred och lång, och inkluderar bland annat BitTorrentsajter, streamingsajter och sidor som kodar om Youtubevideor. Nedan listas de största sajterna som finns med i EU:s rapport, och med andra ord lär få det hett om öronen.

Sajter som kodar om Youtubevideor

H2converter.com – en vietnamesisk sida som har över 312 miljoner besökare årligen. Hostad i USA

Downvids.net – en rippingsida som med sina 107 miljoner besökare per år ses som en stor spelare globalt sett. Hostad i Frankrike.

Länksidor

Fullhdfilmizlesene.org – Anklagas för att länka till diverse torrentsidor, en rejäl bjässe med sina 451 miljoner årliga besökare. Hostad i Turkiet.

Torrentsidor

The Pirate Bay – världens största torrentsajt med sina 3.1 miljarder årliga besökare. Ingen vet exakt var sajten är hostad, jag chansar på Ankeborg.

RARBG – en stor torrentsajt med över 1.3 miljarder årliga besökare. Hostad i Bosnien.

RuTracker – en rysk rackare med strax under 1 miljard årliga besökare. Hostad i USA.

Utöver sidorna ovan sätts även USA-baserade Cloudflare under stor press. Molntjänsten hjälper ungefär 40 procent av piratsajterna att dölja sidornas riktiga ägare, och skyddar dessutom sajterna mot DDos-attacker.

Om någon vill bläddra igenom den fullständiga EU-rapporten finns den att läsa här.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN