Meny

Forskargrupp har tagit fram ”SafeKodi” – en app letar efter skadliga tillägg

Kodi är en populär och mångsidig mediaspelare, som innehåller tillägg av alla sorter. Vissa är fullkomligt tillåtna, medan andra befinner sig i den lagliga gråzonen.

Upphovsrättslobbyn säger ofta att de olicensierade Kodi-tilläggen är farliga, men har aldrig kunnat bevisa att så är fallet. Nu vill ett gäng forskare från Northern University försöka få klarhet i det hela. Samma grupp har testat strax över 8.000 fungerande tillägg, och kom fram till att det endast var en handfull av dem som kan vara ”osäkra”:

“In our study, we discovered 43,308 addons out of which 8,485 were unique and correctly working. Out of these, only a handful was potentially harmful.”

Forskargruppens arbete har resulterat i en Kodi-app, SafeKodi, som dessutom är helt gratis. Med den kan användare flagga tillägg som de anser är farliga, samtidigt som de varnas när osäkra tillägg identifieras.

safekodi-2

I mina ögon är deras app lite väl trubbig, då den inte kan särskilja piratströmmar från spionprogram. Det finns grader i helvetet, och jag anser inte att det är deras sak att leka moralpoliser. Bara för att en app inte är godkänd av Kodi betyder inte det att densamma är osäker.

safekodi

Forskningsrapporten, dvs. ”De-Kodi: Understanding the Kodi Ecosystem”, finns tillgänglig för allas beskådan. Samma forskarteam kommer att berätta mer om projektet under World Wide Web-konferensen, som går av stapeln i april. Väl då ska även källkoden presenteras.

Läs mer: De bästa VPN-tjänsterna för Kodi år 2020

Läs mer: Allt om Kodi: Tillägg, tips, guider och mycket mer

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN