Meny

Indisk TV-kanal sände piratkopierad film – de ansvariga har gripits

Den indiska storfilmen Darbar hade biopremiär för någon vecka sedan, och actionrullen visade sig bli en succé då den lyckades spela in nästan hela produktionsvärdet redan under premiärhelgen. Mer pengar lär dessutom strömma in tack vare alla tv-bolag som får tävla om rättigheterna till filmen.

darbar

Alla tv-kanaler är dock inte sugna på att betala för sig. Några dagar efter att filmen hade premiär hade den letat sig ut på Tamilrockers, en av Indiens största torrentsajter. Strax därefter valde lokal tv-kanalen Saranya TV att sända den piratkopierade versionen av filmen.

piratkopierad-film
Bildkälla: Galatta.com

Produktionsbolaget Lyca Productions, som slantat upp rejält för att filmen skulle bli verklighet, surnade därför till rejält. Polisen gjorde dock processen kort med stationsägarna, som använt sig av två noder för att kunna sända filmen. De misstänkta ska numera vara arresterade och all sändningsutrustning ska vara beslagtagen.

Men Lyca Productions problem stannar inte där. Filmen delas även ganska flitigt på Whats App, vilket har fått antipirat-organisationen Block X att reagera.

blockx-twitter

De indiska antipiratlagarna är stentuffa. Biografägare som inte håller koll på smygfilmande besökare arresteras och torrentsajter blockeras gång efter annan. Men de insatserna verkar inte hjälpa då indierna bevisligen är påhittiga som få.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN