Meny

Infomirs IPTV-boxar har försetts med antipiratkod – lås upp dem nu (+ guide)

Infomir, som är en av världens mest kända IPTV box-tillverkare, har tvingats blockera tillgången till diverse piratströmmar. Jag misstänker att många inte är särskilt förvånade över nyheterna, men koden kan från och med nu neutraliseras, och detta genom att ladda ner en specialsnickrad programvara till boxen.

IPTV-boxar är i sig helt lagliga, det finns trots allt ett större antal olicensierade gratisströmmar att tillgå, men med handen på hjärtat används boxarna främst för ett enda ändamål, för att kunna ta del av diverse piratströmmar.

Det ukrainska företaget Infomir är främst kända för sina MAG-boxar, och tar starkt avstånd från alla former av upphovsrättsbrott. Efter att en upphovsrättsorganisation surnat till rejält tvingades dock Infomir stänga ner tillgången till diverse piratströmmar, ett tilltag som snabbt spred sig bland användarna.

Redditanvändaren ”Thr0wawayicus” kom snabbt på två möjliga lösningar på problemet. Den lite mer tekniska av dessa finns inte längre tillgänglig då inlägget tagits bort av Reddit, men på TechKings forum finns den egensnickrade programvaran NoBlock tillgänglig, som ska göra att boxen fungerar precis som förut.

Antipiratkoden som Infomir lagt till blockerar automatiskt alla kända piratströmmar, och svartlistar dessa lokalt i din MAG-box. Även om strömmarna skulle byta URL-adress flaggas dessa på nytt efter varje uppstart och en långdragen katt och råtta-lek uppstår.

Det återstår fortfarande att se hur upphovsrättsmakarna reagerar på uppgifterna om att antipiratkoden kan frångås. Infomir menar i sin tur att det är fritt fram att använda vilken mjukvara som helst, men de menar samtidigt att den officiella mjukvaran bör användas då den betraktas som mest solid.

Lås upp er MAG-box bums – smidiga guider finns!

Nedan hittar ni två smidiga sätt ni kan använda er av för att låsa upp era Mag-boxar.

  1. Använd någon av de videoguider som Take Me To The Geek bjussar på.
  2. Passar det bättre att följa skrivna instruktioner – då borde ni följa den guide som GiantIPTV står för.

Videoguider

Såhär låser ni upp era Mag 254-, Mag 250-, Mag 256- och Mag 322-boxar.

Såhär fabriksåterställer ni eran Mag-box (innan uppdatering)

Skriftlig guide

Ladda ner rätt programvara och lås upp er box via den guide som GiantIPTV bjussar på. Följ guiden steg för steg så kommer hela processen gå finfint. Guiden gäller för följande boxar:

  • Mag250
  • Mag254
  • Mag256
  • Mag322
  • Mag324
  • Mag349
  • Mag351

Skydda er IPTV-uppkoppling med en VPN-tjänst

Skydda gärna er IPTV-uppkoppling från hackers och upphovsrättsorganisationer med en passande VPN-tjänst. På topplistan finns de absolut bästa alternativen, och på rak arm kan jag nämna Cyberghost som ett mycket bra alternativ.

cyberghost-fungerar-bra-med-iptv

Om guiderna inte fungerar eller om ni vet om något bättre upplåsningssätt, hör gärna av er via kommentarsfältet nedan.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN