Meny

Irdeno trakasserar en utvecklare som skapat ett helt lagligt Kodi-tillägg

Antipiratgruppen Irdeno har tidigare anklagat Kodi-utvecklaren Matt Huisman för att ha brutit mot upphovsrättslagen. Detta då han ligger bakom ett inofficiellt tillägg till Showmax, en sydamerikansk streamingjätte som bland annat konkurrerar med Netflix och HBO.

Showmax hade lovat att släppa ett Koditillägg, men när detta inte blev av tröttnade Matt och skapade helt enkelt ett eget tillägg, och laddade upp detta på Github. Tillägget var inte olagligt på något sätt och användare som inte betalade för Showmax kunde inte heller använda tillägget.

Showmax logo e1543705849457

Showmax var dock inte nöjda, och lyckades med Irdenos hjälp få Github att ta bort tillägget. Efter detta trodde Matt att ärendet var över, men icke. Irdeno fortsatte att ge sig på utvecklaren och fick nyligen mannens Paypalkonto nedstängt, då besökare som gillat något av hans tillägg har kunnat donera pengar till Matt via hans hemsida. Matt arbetar med ett antal helt lagliga Kodi-projekt, och kan nu inte ta emot några donationer alls då sidans donationsknapp har inaktiverats.

Det är kanske förståeligt att Showmax inte ville ha en inofficiell applikation på Kodi som de inte hade någon kontroll över, men att ge sig på utvecklarens enda inkomstkälla kan vara att gå lite långt. Torrentfreak menar att dessa hårda metoder nästan bara används mot torrent- och streamingsajter, och därmed borde Irdeno och Showmax kanske tänka sig för en extra gång innan de gör livet ännu svårare för utvecklaren.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN