Meny

Kim Dotcoms rättegång skjuts upp tills nästa år

År 2012 stormade amerikansk polis Kim Dotcoms lyxvilla, och i samma stund togs den enorma uppladdningstjänsten Megaupload ner. Men sedan dess har väldigt lite hänt. Kim Dotcom bor kvar i Nya Zeeland, och Torrentfreak menar att utlämningsärendet kan dröja ytterligare fem år – även om det civilrättsliga målet tas upp ”redan” i april 2020.

Dotcom har dessutom ett ess i rockärmen. Då han basar över omkring 30 miljoner e-postadresser som tillhör före detta Megaupload-användare försöker han använda dessa för att stärka sin position. Om han inte får som han vill skickar Dotcom ut ett massbrev till samtliga e-postadresser han förfogar över, där han berättar att det var presidentkandidaten Joe Biden som förstört Megaupload.

I övrigt slipar samma tjomme på en uppföljare till Megaupload, vid namn K.im. Och just nu promotar han en Bitcoin token-insamling som ska bidra till att projektet blir verklighet.

k.im-insamling

K.im ska vare uppe och rulla i slutet av 2020, och då ligger samma man med stor sannolikhet i ett bubbelbad, dvs. på behörigt avstånd från upphovsrättsmaffian.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN