Meny

Många använde sig av Youtube för att streama efterlängtad boxningsmatch

Under helgen var det boxningsmatch på schemat, och det var inga mindre än tungviktsikonerna Deontay Wilder and Tyson Fury som skulle mötas i ringen. Många valde att betala stora summor till diverse Pay Per View-aktörer, medans andra fulstreamade via främst Youtube. Enligt antipiratorganisationen MUSO var det strax under 10 miljoner människor som valde att inte betala för sig, och Youtube var den värsta boven i dramat enligt samma organisation.

MUSO menar att matchen fanns att tillgå via inte mindre än 133 olika piratströmmar, varav 80 av dessa befann sig på Youtube. Samma videoplattform är ofta kvicka med att ta ner liveströmmar som bryter mot sidans regler, men får ofta kritik för att detta tar för lång tid. Sammanlagt stod Youtube för 18.3 procent av alla piratströmmar, tätt följda av Ripple.is (12.8%) och Vipleague.lc (9.4%).

youtube logo smal

MUSO:s VD Andy Chatterley anser att fler borde titta lagligt:

”Matchen drog till sig en stor publik, men de tittare som använde sig av illegala streaminglänkar har glömts bort helt. Vi måste hitta på en lösning som kan få dessa människor att välja lagliga alternativ istället.”

Vad denna lösning skulle bestå av nämnde inte herr Chatterley. Upphovsrättsorganisationer har försökt stänga ner streaminglänkar och ibland hela streamingsidor, men detta har inte hjälpt. Det kanske är dags för TV-stationerna och streamingtjänsterna att se över sina erbjudanden? Det kostade ungefär 700 kronor att streama matchen, och när det gäller boxning kan matcherna ibland vara över efter bara några minuter. Med andra ord blir det en riktigt hög minutkostnad oavsett hur lång matchen blir, och för samma summa kan man till exempel köpa en lyxig matkasse (jag är hungrig) eller ett nytt spel till sin Playstation 4-konsol.

Matchen slutade för övrigt oavgjort vilket innebar att Deontay Wilder behöll tungviktstiteln.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN