Meny

Mindgeek stänger ner YesPornPlease och VShare.io – ”De bryter mot upphovsrättslagen”

Porrgiganten Mindgeek, som numera är att betrakta som ett upphovsrättstroll, har beslutat sig för att ge sig på svenska fildelare. Men samma bolag är knappast att betrakta som någon ”one trick pony”, de krigar på många fronter. Midgeek ligger i luven på två porrsajter, YesPornPlease och VShare.io, som båda anklagas för upphovsrättsintrång. YesPornPlease hade över 100 miljoner sidvisningar i januari, och är betydligt mer populär i jämförelse med VShare.

Mer specifikt vill Pornhubs moderbolag, MG Premium, att Cloudflare lättar på locket. Namn, IP-nummer, fysiska adresser, telefonnummer – allt ska hivas över om MG Premium får sin vilja igenom.

De porrsajter som precis nämnts fungerar ungefär som Youtube. Användare laddar upp material och som belöning får de ta del av en viss procent av annonsintäkterna. Men de ska inte hamna i samma kategori som övriga videosajter, anser MG Premium. Detta då porrjätten menar att de (i synnerhet YesPornPlease) inte tar ner copyright-flaggat material:

“The YesPornPlease Web Site fails to fulfill the requisite conditions precedent to qualify for the safe harbor provisions of the DMCA. Specifically, the YesPornPlease Web Site does not have an appointed registered DMCA Agent. Further, Defendants fail to honor take-down notices sent to the YesPornPlease Web Site and have failed to implement a reasonable repeat infringer policy.”

Cloudflare har gjort sig kända för att inte samarbeta med upphovsrättslobbyn, men i det här fallet spelar det ingen större roll. MG Premium har istället hört av sig till webbhotell, sökmotorer, registrarer och andra aktörer som visat sig vara lite mer lättpåverkade. Resultatet av de insatserna kan ni kika på nedan.

cloudflare-error-message
Lägg gärna märke till att det inte är Cloudflare, utan webbhotellet som gett med sig..

För att sammanfatta läget: MG Premium har vunnit det första slaget då båda sajterna ligger nere, men kriget är långtifrån över.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN