Meny

Netflix flaggar Netflix.com som en piratsida?

Streamingjätten Netflix har som vana att regelbundet ge sig ut på webben för att svartlista ett större gäng länkar från diverse piratsajter. Antingen via den avdelning som arbetar med precis detta, eller tillsammans med diverse upphovsrättsorganisationer.

Under de två senaste åren har företaget skickat över 5 miljoner copyright-anslag, och 4 miljoner av dessa har Google fått ta emot.

Som bov i dramat hittar vi denna gång Netflix samarbetsparter Marketly som nu svartlistat över 250 webbsidor inklusive Netflix.com (konstigt nog). Enligt copyrightanslaget flaggas bland annat filmdatabasen IMDb tillsammans med Netflix egen film, “Triple Frontier.” Men det finns fler oskyldiga offer. Med på samma lista hittar vi även topp 10-listor från Variety samt en mängd andra sajter som knappast levererar piratkopierat Netflix-material.

netflix-flaggade-för-piratkopiering

Torrentfreak menar dock att det kan röra sig om ett fejkat copyrightanslag som skickats av en piratsida för att ge konkurrenterna en känga. Men oavsett anledning är falska copyrightanslag (och riktiga sådana) ett stort problem då Google blir fullkomligt överösta av dessa och i princip aldrig hinner fånga upp eventuella fel. Varje dag får mjukvarujätten ta emot miljontals förfrågningar, och det sitter förmodligen ingen i källaren och granskar dessa manuellt.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN