Meny

Nintendo vill bannlysa moderniserad Mario 64-klon för PC

Förra veckan kom en ny Super Mario 64-klon till världen. Spelet är framknapprat av fans, finns tillgängligt för PC och erbjuder stöd för 4K, Ultra Widescreen, DirectX 12 samt Xbox One-handkontroller.

Originalspelet släpptes för Nintendo 64 år 1996, och var synnerligen kritikerrosat. 10/10 var omdömet som var aktuellt hos dåtidens största speltidning, Edge.

Då spelet fortfarande är populärt har ett flertal kloner, eller emulerade versioner, skapats. Merparten håller en acceptabel nivå, men kan inte mäta sig med det nya Super Mario 64-projektet.

nintendo-64-modd

Nintendo och dess advokatarmé är dock allt annat än glada, och har som en konsekvens av det skickat copyrightanslag till både höger och vänster, i förhoppning om att alla spår av det förbättrade Super Mario-spelet ska rensas bort.

Spelet är därmed mycket svårtillgängligt online. Nintendo har skrubbat Google Drive-lagringsplatser, Youtube, Reddit-trådar och andra uppladdningstjänster från alla tänkbara spår.

mario-google-drive

mario-youtube

redit-mario-64

Nintendo är mycket aggressiva när det kommer till att skydda sina produkter. De har vid tidigare tillfällen tagit ner ett Animal Crossing-projekt, så även ett fan-skapat Donkey Kong-spel och utöver det bedriver de en seglivad strid mot spelmoddarna bakom Team Xecuter.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN