Meny

Nintendo har tagit ner Animal Crossing-inspirerat Kickstarter-projekt

Crowdfundingsajten Kickstarter drog igång sin verksamhet år 2009. Sedan dess har omkring 180.000 projekt sett dagens ljus, och allt som allt har strax under 5 miljarder dollar samlats in.

Somliga projekt är lyckosamma och fräcka, medan andra faller pladask. Det här projektet, dvs. ”New Adventures Passport Travel Holder”, samlade förvisso in omkring 400.000 kronor, men föll på mållinjen. Mer specifikt handlade det om en passhållare som bestyckats med RFID-teknik, och då samma manick var nedsmetad med figurer från Nintendos Animal Crossing-spel vann de knappast några popularitetspriser, åtminstone inte från Nintendos håll.

passport-holder

Då skaparna inte var sugna på att vaska fram några egna animationer högg Nintendo till direkt. Speljätten skickade genast ett upphovsrättsanslag mot Kickstarter-projektet, som togs ner nästan ögonblickligen.

kickstarter-togs-ner

Animal Crossing-referenserna var synnerligen tydliga, så den här dispyten var kvickt överstökad – rapporterar Torrentfreak.

Nintendo är mycket aggressiva när det kommer till att försvara sina egendomar. De gör allt för att sätta käppar i hjulet för gänget bakom Team Xecuter. Utöver det har de gett sig på en spelutvecklare som försökt knappra fram ett eget Donkey Kong-lir, och sist men inte minst pågår en rejäl tvist mot torrentsajten RomUniverse.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN