Meny

Nintendo fortsätter sin kamp mot Team Xecuter – tusentals Google-länkar borttagna

Piratkopiering är ett stort problem för många spelbolag, så även Nintendo. Företaget förfogar till och med över ett eget antipirat-team, som under den senaste tiden verkar fått arbeta övertid. ROM-sajter har fått läggas ner, fan-skapade Nintendo-spel har fått kastas rätt ner i papperskorgen – men det är främst Team Xecuter som kan beskrivas som förtages värsta fiende.

På Team Xecutors webbsajter (såsom team-executer.com) listas chipp som låser upp Switch-konsoler, och när enheterna väl är upplåsta är det inga problem att ta sig förbi de inbyggda kopieringsskydden.

Nintendo tänker dock inte ta Team Executer till domstol, åtminstone inte den här gången. Det blir istället Google som får sköta anfallet. Sökjätten har tagit emot ett stort antal copyrightanslag, och det är nu upp till dem att göra tusentals Team Xecuter-adresser otillgängliga.

Mer specifikt säljer Team Xecuter inga chipp, de hänvisar alltid till externa återförsäljare – och samtliga av dessa verkar ha klarat sig. Modd-teamets landningssida är dock helt borttagen, som ni ser nedan:

team-executor-adresser-på-google

Dessa typer av åtgärder är alltid permanenta, och används oftast av upphovsrättslobbyn – även om diverse torrentsajter ibland utnyttjat systemet för att kunna dela ut kängor åt sina konkurrenter.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN