Meny

Nintendo ryter till mot Switch-hackarna bakom Team Xecuter

Många av Nintendos spelkonsoler har hackats för att göra det möjligt att spela piratkopierade spel, och Switch-konsolerna är inget undantag. I dagsläget är det hackergruppen Team Xecuter som ligger i framkant när det kommer till att låsa upp Switch-konsoler – vilket gör att de knappast vinner några popularitetspriser hos Nintendo-gänget.

Nu rapporterar Torrentfreak att Nintendo vunnit en stor seger gentemot Team Xecuter. Detta då samtliga storbritanniska internetoperatörer numera tvingas blockera två av hackergruppens webbsidor; team-xecuter.com och sx-xecuter.com – med omedelbar verkan.

Men även om sidblockeringar enkelt kan frångås via diverse VPN- och Proxy-lösningar anser domaren som avgjorde fallet att blockeringarna borde sända en avskräckande effekt. Han menar också att insatsen är befogad då både Team Xecuter samt det webbhotell som driftar hackergruppens sajter vägrat höra av sig till Nintendo.

Ingen vet vem eller vilka som ligger bakom Team Xecuter – och så lär det förbli även i framtiden. Men men, det återstår fortfarande att se om blockeringarna ger någon effekt – eller om Team Xecuter-gänget helt enkelt tuffar på i vanlig takt även framöver.

Hela domen finns att läsa här.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN