Meny

NordVPN har vässat sin programvara ytterligare ett snäpp

En av världens mest populära VPN-aktörer, NordVPN(recension), har penetrationstestat sin programvara. Den här gången var det USA-baserade VerSprite som fick stå för den äran, och i korthet gick testandet precis enligt planerna.

Med detta sagt fick samtliga appar sig ett par rejäla genomkörare, och det hittades faktiskt ett gäng ”svagheter”. Anledningen till citationstecken är att dessa typer av svagheter existerar i alla typer av mjukvaruprogram, det gäller bara att leta tillräckligt väl, som en välkänd hacker sa en gång i tiden.

Sammanlagt identifierades 7 low level-hot, 6 medium level-hot och 4 high level-hot. Som brukligt patchades alla brister, så nu bör all programvara räknas som fullständigt säker.

NordVPN är i sin tur hur nöjda som helst, och menar att det bör ses som positivt att så här pass få svagheter hittades. Och som en förmildrande omständighet krävde samtliga säkerhetshål fysisk tillgång till offrets dator, eller tillgång via andra kanaler (tex. en trojan).

För att sammanfatta läget har NordVPNs riktigt trevliga programvara blivit än säkrare – och hela revisionen samt resultatet av densamma bör ses som ett styrketecken från VPN-företagets sida.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN