Meny

RARBG bakar in .EXE-filer i sina torrenter – men det är tydligen ingen panik

Under de senaste dagarna har RARBG börjat att skicka med .exe-filer i sina torrenter, vilket kan få den mest lugna av oss att sätta kaffet i halsen. Dessa filändelser är ofta förknippade med diverse virus och spionprogram, men enligt Torrentfreak kan vi sitta lugnt i båten.

Torrentsajten RARBG har hållit igång i över 10 år, och till skillnad från The Pirate Bay är den fortfarande riktigt stabil. Vissa besökare har dock funderat över varför de skickat med .exe-filer likt: RARBG_DO_NOT_MIRROR.exe i sina torrenter.

rarbg exe ss

Filen är som tur är helt ofarlig och om man döper om den till .txt ser man att det bara rör sig om en vanlig textfil, där RARBG meddelar följande:

“This is not an .exe file. This is just a placeholder to prevent mirroring over other public sites.”

RARBG gillar inte att andra sidor tar deras material rakt av, och genom att lägga in en .exe-fil i grytan slår konkurrenternas crawlare bakut, vilket innebär att vi borde se mindre RARBG-material på andra sidor i framtiden.

.Exe-experimentet har också inneburit att fler väljer att ladda upp efter sig och antalet ”hit&runs” har än så länge minskat med 35%. Hur som helst är det samtidigt bra att vara vaksam över andra .exe-filer som man kan hitta ute i det vilda. Samtliga av dessa är tyvärr inte lika ofarliga som RARBG:s inbakade executable-filer.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN