Meny

Reddit har lackat ur på delforumet r/piracy

Reddits delforum r/piracy med över en kvarts miljard medlemmar har varnats. Samtliga moderatorer har fått varsin smäll på fingrarna, och om läget inte förbättras riskerar delforumet att få läggas ner, skriver Torrentfreak.

Enligt Reddits rättsavdelning har 74 copyrightanslag tagits emot under de senaste månaderna. Som en konsekvens av detta har ett ”aja-baja”-PM har skickats till samtliga moderatorer då detta tydligen är oacceptabelt med tanke på delforumets storlek.

Om vi antar att ”de senaste månaderna” består av 90 dagar motsvarar detta trots allt mindre än ett copyrightanslag per dag. Detta på ett delforum med över 350 000 medlemmar. Det finns heller ingenting som säger att copyrightanslagen skulle ha någon tyngd bakom sig då falska sådana skickas nästan dagligen på bla. Youtube och andra plattformar. Google har för övrigt tagit bort 4 miljarder länkar till upphovsrättsskyddat material för en liten jämförelse.

Många glömmer säkert att Reddit är ett privat företag som måste vara rädda om sin image, och inte något ställe där absolut yttrandefrihet råder. Det är förstås upp till plattformen själva om r/piracy ska få vara kvar. Men att skylla en eventuell skrotning av r/piracy på några futtiga copyrightanslag som dessutom inte behöver vara äkta vore bara fegt. Ett ”vi är ett vinstdrivande företag och sponsorerna gillar inte lite halvskumma delforum såsom r/piracy”, skulle ha varit en mer ärlig väg att gå. Det återstår dock att se om delforumet får vara kvar, de har trots allt hankat sig fram många år nu.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN