Meny

Ryssland vill kunna böta utländsk media för ”partiskhet”

Rysslands media- och it-myndighet, Roskomnadzor, vill kunna bötfälla utländsk media som verkar inom landet för partiskhet, dvs. för att de publicerar politiskt vinklade nyheter.

Förslaget kommer som en konsekvens av att Storbritanniens motsvarighet till Roskomnadzor, Ofcom, bötfällt det ryska nyhetsbolaget RT för att ha spridit vinklade nyheter som strider mot Storbritanniens lagar om opartiskhet.

Lagförslaget ska inom kort lämnas in till den ryska riksdagen, och om samma förslag godkänns får den ryska regeringen ett allt hårdare grepp om informationsflödet i landet, rapporterar DN.

Då det kan vara svårt att hålla isär politik och åsikter kan de utländska tidningarnas förstarubriker väntas bli: ”Politiker höll tal på en scen – drack lite vatten ibland” – och demonstrationståg kan väntas beskrivas som: ”20.000 människor samlades på ett torg – skrek en stund och viftade med skyltar.”

Även om ovanstående stycke är aningen sarkastiskt är det i mina ögon en alltmer censurerad värld vi vandrar mot – vilket är minst sagt skrämmande.

Bildkälla: Kreml

2 KOMMENTARER

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN