Meny

Serie A:s antipirat-kampanj delar sponsor med releasegrupp

Den italienska förstaligan, Serie A, har lanserat en ny antipirat-kampanj som påstår att fotbollen förstörs av alla kostnadsfria piratströmmar. Och inte bara fotbollen: Även filmbranschen samt TV-branschen spås gå samma dystra öde tillmötes om inte läget ändras.

Under dessa varningens ord kan vi se en reklambanner för det ryska bettingbolaget 1XBET, vars namn figurerar på i princip alla större torrentsajter – inklusive The Pirate Bay. Det finns förvisso inga definitiva bevis som talar för att 1XBET släpper diverse Cam-releaser, men bilden nedan talar trots allt ett ganska klart språk.

1xbet-på-thepiratebay

Enligt Torrentfeak är 1XBet en officiell ligasponsor, och kommer att vara så fram till minst 2021. Bettingbolaget kommer med andra ord finnas i matchgrafiken och på själva spelplanen – precis som alla andra sponsorer.

Nedan kan vi se att 1XBet återfinns längst ner på sidan för den omtalade antipirat-kampanjen.

serie-a-1xbet-1

Fansen då? Jodå – de är inte särskilt imponerade av kampanjen. Serie A-laget Juventus valde att promotea initiativet via Twitter. Resultatet blev att fansen istället pekade på andra faktorer som faktiskt dödar fotbollen på riktigt, såsom korruption, rasism, för höga abonnemangspriser samt för dyra matchbiljetter.

Nedan ser ni några av de mest uppröstade mothuggen på Twitter:

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN