Meny

Ytterligare en fuskande tonåring stäms av Fortnite-makarna Epic Games

Fortnite-skaparna Epic Games är inte främmande för att göra allt för att stoppa fuskare. Alla tidigare fall av samma karaktär har slutat i förlikningar, men denna gången kan stämningsansökan eventuellt tas upp av en amerikansk domstol.

Själva fuskaren, ”CBV”, är bara 14 år gammal, och verkar ta det hela med ro:

”Epic Games kan dra åt helvete. Nu när jag stängt ner Youtubekanalen kan de i alla fall inte komma efter den längre. Men om de verkligen vill stämma mig på 100 miljoner dollar så får de väl göra det.” Sa ynglingen, och fortsatte:

”Ska de verkligen tvinga hela min familj att gå i konkurs bara för att jag visat upp lite Fortnite-fusk? Allt som jag är anklagad för att ha tillverkat några fusk och streamat lite via Youtube.” Tillägger 14-åringen. En fjortonåring som även tar i lite väl mycket. Detta då maxbeloppet som hans familj kan bli skyldig att betala Epic Games uppgår till 150.000 dollar. En ansenlig summa – men snäppet mindre än 100 miljoner dollar.

Fortnite-fuskarens advokat hävdar i sin tur att ynglingen inte ska behöva resa hela vägen till North Carolina för att inställa sig i rätten då den unge mannen bor drygt 80 mil bort, i Illinois.

Det är få som vet hur fallet kommer att sluta om det väl tas upp i rätten. Det är fullt lagligt att stämma minderåriga i USA, och Epic Games har onekligen ett bra ”case” då 14-åringen fuskat, sålt fusk samt uppmanat andra att fuska. Fortnite-makarna lär även drabbas av en smärre PR-mardröm om de lyckas fälla ynglingen för det han har gjort.

Hur som helst är det nu upp till North Carolina-domstolen att avgöra om fallet ska tas upp eller ej. Mina slantar ligger på ytterligare en förlikning.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN