Meny

Två GTA 5-moddare har dömts för upphovsrättsbrott

Rockstar Games, som bland annat ligger bakom Grand Theft Auto- samt Red Dead Redemption-spelen, är inte överförälskade i moddare. Spelföretaget har tidigare gett sig på en amerikansk sådan, som knapprat fram och sålt fuskprogrammet ”Elusive”. Han fick böta 150.000 dollar. Men det är historia – nu har de ställt in radarn mot Storbritannien istället.

Rockstar, med moderbolaget Take Two i spetsen, har stämt två britter som legat bakom det numera nerlagda ”Epsilon”-fusket.

epsilon-v-fusk-gta-5

Som ni ser ovan fick GTA 5-spelare tillgång till en dold meny, som bjussade på alla tänkbara fördelar. De som köpte fusket kunde bland annat trolla fram Flyganfall, slänga ut spelare från servern samt skicka SWAT-styrkor lite var stans.

Sammanlagt var fem moddare delaktiga vid framtagandet av Epsilon-fusket, men då tre av dem valt att förlika återstod bara två män vid rättegången. Männens försvarsteam pekade på att de tilltalade lagt till ett varningsmeddelande, för att fuskarna skulle kunna förstå riskerna med modden. De pekade även på att källkoden var ”lånad” från andra GTA V-moddar.

Som en konsekvens av det gick männen fria. Jag skojar förstås. Advokaternas försvarstaktik gick käpprätt åt skogen, precis som förväntat. Domstolen tolkade varningsmeddelandet som rent trams, och de struntade fullkomligt i huruvida koden var hämtad från andra projekt eller inte.

Som rubriken säger döms de båda männen för upphovsrättsbrott. Den exakta bötessumman bestäms vid en separat rättegång, men domaren i fallet hoppas på att speljätten och moddarna kan göra upp i godo, rapporterar Torrentfreak.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN