Meny

Warner Bros lägger beslag på Snurre Sprätt-parodi på Youtube

Den Youtuber som ligger bakom kontot MeatCanyon har retat upp Warner Bros ganska rejält. I skrivande stund har över 67 miljoner personer kikat hans videor, och förutom Snurre Sprätt får även Ronald McDonald och  Jimmy Fallon vara med på ett hörn.

Alla videoparodier som MeatCanyon bjussar på är extremt mörka, utan undantag. Men Snurre Sprätt-videon slår förmodligen alla rekord. Väl där är Snurre Sprätt en skugga av sitt forna jag, övervikten är påtaglig tänderna gula som en banan. Närmare bestämt har den skojfriske kaninen förvandlats till en våldtäktsman (våldtäktskanin?), med ett ultimat mål: att hämnas på jägaren som dödat Snurre och hans kamrater flera gånger om.

Många betraktar serieklippet som osmakligt, medan andra uppskattar den mörka humorn. Warner Bros, som äger rättigheterna till Snurre Sprätt, tillhör den förstnämnda skaran. De kontaktade Youtube som tog ner serien bums.

copyright-claim-warner-bros

Enligt skaparen tog det bara några timmar innan Youtube gav filmjätten rätt. Det innebär att mannens kanal fått sin första copystrike-varning. Tre sådana – och hela kanalen är kaputt.

video-inte-tillgänglig

MeatCanyon hade dock ett sista ess i rockärmen. I hans avslutande video i ”Wabbit Season”-serien, ”RIP ”Wabbit Season” – vilar Snurre Sprätt i en likkista, medan personerna som sörjer honom undrar varför Warner Bros velat lägga beslag på en video där Snurre porträtteras som en sexualbrottsling.

Youtube-kreatören kan överklaga videojättens beslut. Han kan dessutom dra Warner Bros inför rätta, då det är tillåtet att parodiera andras verk i USA. Men då en eventuell rättsprocess skulle vara både dyr och komplicerad lutar det åt att MeatCanyon hoppar över den manövern – rapporterar Torrentfreak.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN