Meny

Youtube har tröttnat på alla scammare – stämmer amerikan för utpressningsförsök

Youtubes just nu värsta fiende just nu stavas Christopher Brady, som i sin tur hittat på diverse sattyg på videoplattformen under den senaste tiden. Han misstänks bland annat för att ha utnyttjat plattformens upphovsrättssystem för att pressa ut och trakassera vanliga Youtubekreatörer – vilket han nu blivit stämd för.

Samma tjomme ska även ha skickat polis samt insatsstyrkor (SWAT) mot Youtubepersonligheter som inte fallit honom i smaken. Allt som allt lär han knappast vinna några popularitetspriser, och en enkel avstängning verkar inte räcka. Youtubes mål är att han ska få betala rejält för sina övertramp, rapporterar Torrentfreak.

Sammanlagt har tre Youtubekreatörer pressats på pengar av Brady (som vi vet om), Obbyraidz, Kenzo och Cxlvxn, varav de två första valt att hojta till på Twitter för att copyright-problemet skulle uppmärksammas – vilket verkar ha hjälpt. Den sistnämnda killen, Cxlvxn, blev även ”swattad” – vilket inte heller lär varit särskilt uppskattat från Youtuberns sida.

dmca-extortion

Efter att Youtubes advokater, som förmodligen inte arbetar för svältlön, grävt fram mer information om Brady har det visat sig att han använt omkring 15 falska identiteter för att kunna dölja sin riktiga sådan. Om videoplattformen får som de vill blir Brady tvungen att böta ett förmodat saftigt belopp, utöver rättegångskostnaderna vill säga. Det finns för närvarande ingen information om när rättegången går av stapeln – men förmodligen är det färdiglekt för den klåfingrige amerikanen.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN