Meny

Så kan du titta på BBC iPlayer i Sverige med en VPN

Med BBC iPlayer får du ta del kostnadsfria filmer, tv-serier och sportevenemang. BBC iPlayer erbjuder även live-tv-sändningar från ett flertal brittiska kanaler inklusive BBC 1, BBC 2, BBC 3 och BBC 4.

Mer specifikt är BBC iPlayer samma sak som SVT Play, fast för britter. Men precis som SVT Play tvingas även BBC iPlayer till att geoblockera sitt innehåll för alla som inte befinner sig i Storbritannien.

En sammanfattning för dig som har bråttom

BBC iPlayer är regionslåst till Storbritannien på grund av rättighetsskäl. Cyberghost är den bästa VPN-tjänsten för upplåsning av BBC iPlayer, och kostar från €2.00 vilket motsvarar cirka 20 kr/mån.

Lyckligtvis kan du ”lura systemet” på ett enkelt sett, och detta med hjälp av en VPN. Med en VPN kan du få en brittisk IP-adress, vilket medför att du kan låsa upp BBC iPlayer var du än befinner dig.

Gör så här för att titta på BBC iPlayer i Sverige

  1. Välj en bra VPN: Vi har testat över 60 VPN-tjänster, och vill förtydliga att de VPN-alternativ som anges nedan lämpar sig bäst för att låsa upp BBC iPlayer.
  2. Ladda ner VPN-applikationen: De VPN-företag som omnämns i denna artikel erbjuder egenutvecklade applikationer för alla vanliga enheter, inklusive iOS, Android, Windows, MacOS och Linux.
  3. Välj en brittisk server i VPN-programmet: För att kunna häva den blockering som BBC iPlayer tillämpar.
  4. Öppna BBC iPlayer: Varpå allt innehåll tillgängliggörs.

Lås upp BBC iPlayer med Cyberghost

Så hittar du bästa VPN för att låsa upp BBC iPlayer

Värt att veta är att alla VPN:er vi rekommenderar i artikeln uppfyller nedanstående krav.

Kriterier for VPN for BBC iPlayer

Bästa VPN-tjänsterna för BBC iPlayer

Cyberghost, ExpressVPN samt Surfshark är de bästa VPN-alternativen för att låsa upp BBC iPlayer. De erbjuder såväl prisvärda som säkra VPN-tjänster som klarar av att låsa upp alla streamingportaler, inklusive britternas public service-portal.

Cyberghost 200x112 1

Cyberghost VPN

Du betalar €2.00 (ca. 20 kronor) per månad om du tecknar dig för 3 år, och får även ta del av 3 gratismånader. En 45 dagar lång pengarna tillbaka-garanti inkluderas alltid.
€11.99
2.00/mån
SPARA 83%
Till erbjudandet
Expressvpn 200x12 1

Express VPN

Du betalar $6.67 (ca. 55 kr) i månaden och får samtidigt ta del av tre gratismånader, som inkluderas med hjälp av denna rabattkupong. En pengarna tillbaka-garanti på 30 dagar inkluderas alltid.
$12.95
$6.67/mån
SPARA 48%
Till erbjudandet
Surfshark 200x112 1

Surfshark VPN

Du sparar 83 % och får ta del av 3 gratismånader såvida du tecknar dig för 2 år. Du betalar €2.09 (ca. 21 kronor) per månad, och en pengarna tillbaka-garanti på 30 dagar inkluderas alltid.
€10.59
2.09/mån
SPARA 80%
Till erbjudandet

Tips: Vill du jämföra alla VPN-företag mot varandra? I sådana fall till ska du ta dig till VPN-topplistan, där de bästa VPN-tjänsterna återfinns.

Varför fungerar inte BBC iPlayer i Sverige?

BBC iPlayer köper in material från internationella produktionsbolag som vill kunna sälja samma material flera gånger, vilket medför att BBC iPlayer måste regionsblockera sitt material för att inte bryta mot de avtal som tillämpas med innehållsleverantörerna.

Men varför fungerar det så här?

På grund av att dagens licenssystem för film och tv är trasigt.

Låt oss säga att BBC iPlayer köper in en ny Bond-film, samt att filmbolaget väljer att sälja filmrättigheterna 10 gånger, till 10 olika regioner. Om alla skulle kunna ta del av den Bond-film som BBC iPlayer tillhandahåller medför det att BBC straffas av innehållsleverantören.

Närmare bestämt blir samtliga tv-plattformar inklusive BBC iPlayer tvingade till att låsa in sitt innehåll, för att innehållsskaparna tillämpar en egoistisk men tyvärr effektiv och vinstmaximerande affärsmodell.

Vilka enheter fungerar BBC iPlayer med?

Du kan se på BBC iPlayer utanför Storbritannien med hjälp av din surfplatta, din mobiltelefon eller din dator. Om du kompletterat din enhet med en bra VPN medför det att du kan nyttja samtliga BBC iPlayer-appar och därmed ta del av en gratis BBC-stream i Sverige.

Tips: Med BBC iPlayer kan du kan se på BBC Earth i Sverige. Men det finns även många andra bra serier på BBC iPlayer.

Kan man låsa upp BBC iPlayer gratis?

Nej, de VPN-tjänster som är gratis klarar inte av att låsa upp BBC iPlayer, och är utöver det farliga då de säljer dina data till reklaminstitut. Det är inte heller ovanligt att gratis-VPN-tjänster infekterar dina enheter med virus eller spionprogram.

Mer specifikt är det dyrt att erbjuda en VPN-tjänst. Marknadsföring, VPN-servrar samt uppdateringar av VPN-appar kostar pengar, och därför blir en månadsavgift en nödvändighet.

Då gratis-VPN-tjänsterna inte tar del av några fasta inkomster säljer de istället dina personliga data, dvs. din webbhistorik, till utomstående aktörer.

Utöver detta är prestandan genomgående usel hos gratis-VPN-tjänsterna, som med stor sannolikhet tänker: ”Vi måste inte erbjuda bra hastigheter, vi får kunder ändå”. En betal-VPN som inte erbjuder bra hastigheter går i konkurs, då konkurrensen är enorm inom premium-VPN-nischen.

Vi förstår lockelsen av att streama film gratis, men det finns tyvärr inga genvägar. En premium-VPN är alltid det bästa alternativet.

Tips: Du kan även använda en VPN för att låsa upp ITV Hub, som även det är en kompetent tillika brittisk tv-plattform.

Vad kostar det att skaffa en VPN till BBC iPlayer?

En VPN som klarar av att låsa upp BBC iPlayer kostar i regel mellan 20 och 80 kronor per månad. I skrivande stund är Cyberghost, ExpressVPN samt Surfshark de bästa alternativen för att kunna titta på BBC iPlayer i Sverige.

Kan man låsa upp mer än BBC iPlayer?

Ja. Med de VPN-tjänster som nämns i artikeln kan man utöver BBC iPlayer även låsa upp tv-plattformar såsom Netflix, Amazon Prime samt Disney+. En VPN är även behjälplig för att du ska kunna surfa anonymt, samt för att kunna skydda din enhet vid surf på publika WiFi-nät.

Ta gärna del av den guide som beskriver hur en VPN fungerar, om du vill lära dig mer om VPN-tekniken.

Använder du en VPN för att kunna ta del av BBC:s utbud i Sverige? Prata gärna mer om saken i kommentarsfältet nedan.

5 KOMMENTARER

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

5 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN