Meny

De 12 bästa tv-serierna på BBC iPlayer

BBC iPlayer är en gratis streamingtjänst och kan beskrivas som britternas SVT Play, fast med ett betydligt bättre utbud vill säga. Där hittar vi bland annat nya tv-serier, filmer samt dokumentärer och mycket annat.

För att ta del av det BBC iPlayer bjussar på måste ni använda er av en VPN-tjänst för att kunna ”lura systemet”, som då tror att vi befinner oss i Storbritannien. Och med en VPN-leverantör med kraft under vingarna såsom PureVPN, ExpressVPN eller Cyberghost blir detta inga problem alls.

Läs mer: Installera Kodis BBC iPlayer-tillägg

Nog snackat – nedan går vi igenom de tv-serier som är mest populära just nu.

#1 Gentleman Jack (2019)

gentleman-jack-på-bbc-iplayer

IMDb: 7.8
Genre: Drama

Här får vi träffa HBTQ-kämpen Anne Lister som återvänder till Halifax i början av 1800-talet, med mål är att få hennes familjeföretag att blomstra igen. Manuset är verklighetsbaserat och bygger på (väldigt kryptiska) anteckningar som hämtats från Annes dagbok.

#2 Fleabag (2016)

fleabag-på-bbc-iplayer

IMDb: 8.5
Genre: Komedi

Fleabag är en komediserie i sex delar som handlar om en något sexfixerad caféägare som flyttar till London efter att hon varit med om en personlig tragedi. Väl där brottas hon mot en elak styvmor och har mer specifikt något svårt för att anpassa sig till livet i en storstad.

#3 Call the Midwife (2012)

call-the-midwife-på-bbc-iplayer

IMDb: 8.4
Genre: Komedi

Call the Midwife, eller Barnmorskan i East End, handlar om ett gäng barnmorskor som under 50 till 60-talet hjälper fattiga blivande mödrar att ta sig igenom graviditeten. De gör även sitt för att ta död på många av de seglivade och illasinnade myter som fanns om sex och mödraskapet i mitten av 1900-talet.

#4 Better Things (2012)

better-things-poster

IMDb: 7.7
Genre: Komedi

I Better Things träffar vi på en frånskild mamma som uppfostrar hennes tre döttrar helt utan hjälp från farsgubben. Huvudskådespelaren, Pamela Aldon, har blivit Emmynominerad för hennes insats. Vid skrivande stund finns tre säsonger tillgängliga på BBC iPlayer.

#5 What We Do in the Shadows (2019)

waht-we-do-in-the-shadows-på-bbc-iplayer

IMDb: 8.4
Genre: Komedi/Skräck

Här träffar vi på ett gäng skojfriska vampyrer som bott tillsammans i New York i strax över 100 år. De hittar ständigt på nya upptåg och skäms verkligen inte för sig.

#6 American History’s Biggest Fibs (2019)

american-history-biggest-fibs

IMDb: 7.9
Genre: Komedi

Den brittiske journalisten Lucy Worsley tar här en kik på tre av USA:s mest kända ögonblick för att kunna ta reda på om jänkarna slirat på sanningen något. Med andra ord analyserar hon vad som stämmer och inte, och hittar ett antal halvsanningar och ibland även rena lögner.

#7 Les Miserables (2018)

les-miserables-på-bbc-iplayer

IMDb: 7.8
Genre: Komedi

I denna miniserie i sex delar får vi träffa Jean Valijean. En man som precis frigetts från fängelset efter att han stulit en brödlimpa. Som fri känner han att det är svårt att gå vidare då han ofta behandlas illa på grund av hans tidigare fängelsevistelse.

#8 Doctor Who (2005)

doctor-who-på-bbc-iplayer

IMDb: 8.7
Genre: Komedi/Drama

Den kultklassade tv-serien Doctor Who är omåttligt populär och har verkligen satt BBC iPlayer på kartan. Här träffar vi en tidsresande rackare som kommer från planeten Gallifrey.

Tidsresandet sker via hans/hennes (Doctor Who tar olika skepnader) telefonkiosk-liknande farkost som kallas för T.A.R.D.I.S. (Time and Relative Dimension In Space), och det är sällan denne åker på äventyr ensam. Oftast är det människor som får följa med på färden, men ibland även utomjordingar.

Än så länge finns 10 säsonger tillgängliga på BBC iPlayer.

#9 Our Girl (2014)

our-girl

IMDb: 7.8
Genre: Action/Drama

Denna dramaserie porträtterar hur livet ser ut för de kvinnor som har tagit värvning inom det militära. Just nu är säsong tre i full gång. Där får vi bland annat se vad den brittiska armén pysslar med i Nigeria, Belize och Bangladesh, och det lidande som Boko Haram och andra militanta grupper ställt till med.

#10 MisFits Like Us (2018)

IMDb: N/A
Genre: Drama

Här får vi träffa Labonya. En kvinna som varit med som en tragisk olycka som bidragit till stora brännskador samt stort lidande. Som en följd av olyckan var hon länge utstött och mobbad för hennes utseende, men med hjälp av andra brännskadeoffer ska hennes självkänsla nu byggas upp på nytt.

I serien pratar Labonya och resten av gruppen om hur det är att gå vidare och lära sig leva igen. Tack vare kamratskapen och stödet vill Labonya lyckas med exakt samma sak, och i MisFits Like Us får vi reda på hur det går för henne.

#11 Luther (2018)

luther-på-bbc-iplayer

IMDb: 8.5
Genre: Drama

Här följer vi kriminalaren John Luther som tar sig an mordfall efter mordfall. Och det är inte sällan han har diverse seriemördare på kroken. Samma kille har även en unik förmåga att känna igen sig i mördarnas tankegångar, och är känd som en av distriktets bästa poliser.

Men allt är tyvärr inte guld och gröna skogar. Hans personlighet är något spretig och han bråkar ofta med alltifrån chefer till gamla kärleksromanser, vilket innebär att han brukar ses som en belastning trots att han är en riktig naturtalang när det kommer till polisarbetet.

Vid skrivande stund finns fem säsonger tillgängliga på BBC iPlayer.

#12 Killing Eve (2018)

killing-eve

IMDb: 8.3
Genre: Drama/Thriller

Här får vi träffa Eve. En kvicktänkt agent som drömmer om att få arbeta som spion. Med i leken hittar vi också Villanelle, som är en minst lika rapp lönnmördare som gör sitt jobb lite väl bra för Eves smak. De båda kvinnorna är som besatta av varandra, och det hela utvecklas snabbt till en katt och råtta-lek där Villanelle gör att för att komma undan.

Spionen spelas för övrigt av Sandra Oh, som många säkert känner igen från Grey’s Anatomy.

Hur kan vi titta på BBC iPlayer i Sverige?

Då BBC iPlayer endast finns tillgängligt för britter får vi förlita oss på VPN-tekniken. Tack vare denna kan vi dölja vår riktiga position och ta oss förbi den kraftfulla Proxy-lösning som automatiskt kastar ut alla icke-britter. Samma Proxy-variant jämför våra IP-nummer för att kunna se om vi ska bli insläppta eller inte, och då VPN-företagen tilldelar oss brittiska sådana trillar vi in – lätt som en plätt.

#1 Skaffa en VPN-tjänst. PureVPN är exempelvis ett mycket bra val för BBC-torskar.

#2 Koppla upp er mot en VPN-server i Storbritannien. Om ni tvingas uppge ett storbritanniskt postnummer – här kommer några exempel på sådana: ’SW1A 0AA’, ’W1K 7AA’, ’SE21 8ER’, ’SW1A 1AA’, ’L4 0TH’ or ’EC1V 9FR.

#3 Skapa ett BBC iPlayer-konto här.

#4 Börja streama – svårare än så är det inte.

Om ni vill jämföra alla VPN-leverantörer som både låser upp Netflix amerikanska utbud samt BBC iPlayer – kika vidare här. Och om ni vill jämföra samtliga VPN-leverantörer kan topplistan vara väl värd ett besök.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN