Meny

Youtube stänger ner ”Kodi No Limits”-kanalen

Den populära kanalen ”Kodi No Limits” stängdes nyligen ner av Youtube. Kanalen innehöll en lång rad instruktionsvideor som beskrev hur man använder Kodi på bästa sätt, men efter ett par anmälningar från diverse upphovsrättsinnehavare som menade att kanalen främjar piratkopiering var det tack och hej för både kanalen och alla 600.000 prenumeranter.

Kodi är i sig helt lagligt, men genom att installera diverse tredjepartsappar går det att komma åt illegala streams och piratkopierat material. Det är osäkert vad som bröt mot Youtubes riktlinjer, men förmodligen såg upphovsrättsinnehavarna och Youtube kanalens guider som någon form av piratkopiering.

Skaparen av ”Kodi No Limits” sa efter nedstängningen att en ny Youtubekanal skulle öppnas upp, och visst stämde detta, men den nya kanalen stängdes ner lika snabbt som man hinner säga uppladdningsfilter.

EU röstar i början av nästa år om uppladdningsfiltret eller Artikel 13:s vara eller inte vara, och Youtube försöker eventuellt visa sig från sin bästa sida för att EU ska tänka: ”Youtube och liknande plattformar kan ju reglera sig själva – då behöver inte vi komma och bestämma”.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN