Meny

Cloudflare blockerar tysk piratsajt efter påtryckningar från upphovsrättslobbyn

Innehållsleverantören Cloudflare skyddar många webbsidor, så även piratsajter. Upphovsrättslobbyn har legat på dem som iglar i förhoppning att de ska kunna avslöja identiteten på sajtägarna, men den taktiken har historiskt sett gått åt skogen. Cloudflare hävdar själva att de fungerar som en mellanhand, och inte har ett dyft med sajternas innehåll att göra.

Den här gången är det musikjättarna Warner och Universal som spottar och fräser på dem. De menar att Cloudflare skulle ha kastat ut den tyska piratsidan DDL-Music.to för länge sedan, och nu har en domstol i samma land gett dem rätt. Cloudflare blev beordrade att lämna över allt de hade om piratsidan. Om de inte gjorde så väntade en böteslapp på 250.000 euro, och i värsta fall en fängelsevistelse för vd:n.

Allt som allt vek sig Cloudflare bara till viss del. De vägrade att avslöja vilket hostingbolag som DDL-Music-gänget använder sig av, men sajten har dock stängts av. Mer specifikt möts alla besökare av ett ”Error HTTP 451 – Unavailable For Legal Reasons”-meddelande. Det är en sprillans ny felkod som DDL-Music.to är ensamma om att få ta emot.

cloudflare-error

Cloudflare kan överklaga domen, men det är oklart om de väljer att göra så. Piratsajten ifråga har numera bytt innehållsleverantör till DDoS-Guard, som enligt Torrentfreak har sin bas i Skottland, eller Ryssland, eller kanske Nederländerna. Buden är många.

ddos-guard

Om upphovsrättslobbyn lyckas med sin ”nu ska vi knäcka Cloudflare”-kampanj kan även ”svenska” streaming- och torrentsajter vara i fara. Men då innehållsleverantören sprattlar emot bra är det långtifrån säkert att musik- och filmjättarna kommer åt dem.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN