Meny

5 VPN-företag som inte sparar några loggar

VPN-tjänsterna är mer populära än någonsin. De döljer era riktiga IP-adresser, och som en konsekvens av det blir ni helt ospårbara på nätet.

Nästan alla VPN-företag lovar att de inte sparar några känsliga loggar, men det är långtifrån alltid som de vackra orden stämmer överens med verkligheten. Vissa VPN-företag lägger vantarna på lite väl mycket information, och det är aldrig acceptabelt. Men de rackarna hittar ni dock inte i den här guiden.

Tänk gärna på att alla VPN-företag måste spara loggar. Om de inte gjorde så skulle de inte kunna leverera en fungerande tjänst. Den viktigaste faktorn är huruvida de sparar några känsliga loggar eller inte.

Somliga VPN-företag sparar IP-adresser och andra typer av uppgifter som kan röja er identitet på nätet. Det är uruselt, oförlåtligt och går emot VPN-tjänsternas själva huvudsyfte – att hålla er anonyma online. Jag anser att ni bör köra på ett VPN-alternativ som inte sparar några känsliga loggar överhuvudtaget, det är den säkraste vägen att gå.

Många av de VPN-företag som nämns nedan har granskats av oberoende säkerhetsfirmor, som intygat att de inte sparar några känsliga loggar samt att VPN-apparna gör det de ska. Med det sagt tar vi en kik på ett gäng riktigt högpresterande VPN-aktörer som bör passa alla budgetar.

Då kör vi igång – de här VPN-företagen sparar inga känsliga loggar.

1. CyberGhost

Cyberghost small logo 250

CyberghostMest VPN för pengarna!

4 gratismånader för nya kunder
Från
€ 2,03
9.9
Så tycker vi
Specifikationer
Cyberghost ger dig mest VPN för pengarna. Just nu inkluderas även 3 månader gratis via samtliga länkar på VPNBasen.
Recension
  4 gratismånader för nya kunder
  Värdens största servernätverk
  Världens snabbaste servernätverk
  Sparar inga känsliga loggar
  Låser upp Netflix i 15 regioner
  Program på svenska
  Säker webbläsare inkluderas
  Annonsblockerare inkluderas
  Ingenting
Pris från
€2,03 (ca. 23 kr) per månad
Fungerar med
Windows, Mac, iOS, Android och Linux
Antal samtidiga enheter
7
Anonym fildelning
Tillåts
Låser upp Netflix
Ja, i över 15 regioner inkl. USA
Policy om loggar
Inga loggar sparas
VPN-protokoll
OpenVPN, WireGuard och IKEv2
Kill Switch
Ja, för alla applikationer.
Webbsida på svenska
Ja, och alla nordiska språk.
Program på svenska
Ja, och alla nordiska språk.
Betala med
Kreditkort, kontokort, PayPal eller Bitcoin
Pengarna tillbaka-garanti
45 dagar

CyberGhost är (i mina ögon) världens mest högpresterande VPN-aktör. VPN-appar finns på plats för alla vanliga operativsystem, inklusive Linux. VPN-företaget har dessutom granskats av externa säkerhetsexperter, och fått grönt ljus precis varje gång.

cyberghost-loggpolicy

Men hur ser loggpolicyn ut då? Är den någonting att skryta med? Jepp – det kan ni hoppa upp och sätta er på. CyberGhost sparar inga IP-adresser, DNS-förfrågningar eller något annat som kan räknas som känsligt.

Mer specifikt kan det här VPN-företaget inte spara några känsliga loggar då både apparna samt deras egna servrar inte tillåter det. Så fort ni kopplat upp er mot en VPN-server ser de inte ett jota – punkt.

Utöver det kan alla tänkbara streamingplattformar överlistas, och prisläget ser riktigt trevligt ut – i synnerhet om ni kör på det längsta abonnemanget.

2. ExpressVPN

expressvpn 250

Express VPNDyr men kraftfull!

3 gratismånader för nya kunder
Från
$ 6.67
9.5
Så tycker vi
Specifikationer
ExpressVPN erbjuder ett stort och snabbt servernätverk. Om du har råd att teckna dig för en särskilt stark VPN är ExpressVPN ett toppval.
Recension
  3 gratismånader för nya kunder
  Snabbt servernätverk
  Anonym fildelning tillåts
  Begripliga applikationer
  Extremt hög prestanda
  Program på svenska
  Låser upp Netflix och BBC iPlayer
  Utmärkt kundsupport
  En påkostad VPN
Pris från
$6.67 (ca. 70 kr) per månad
Fungerar med
Windows, Mac, iOS, Android och Linux
Antal samtidiga enheter
5
Anonym fildelning
Tillåts
Låser upp Netflix
Ja, i över 12 regioner inkl. USA
Policy om loggar
Inga loggar sparas
VPN-protokoll
OpenVPN, PPTP, Lightway och L2TP
Kill Switch
Ja, för Windows, Mac och Linux.
Webbsida på svenska
Ja, och alla nordiska språk
Program på svenska
Ja, och alla nordiska språk
Betala med
Kreditkort, kontokort, PayPal eller Bitcoin
Pengarna tillbaka-garanti
30 dagar

ExpressVPN presterar minst lika bra som CyberGhost. Apparna är precis lika välsvarvade, VPN-servrarna är nästan lika kvicka och en lång rad streamingplattformar kan låsas upp – inklusive Netflix och BBC iPlayer.

Men om ExpressVPN är så vansinnigt duktiga på precis allt – varför är de ”bara” tvåa i listan? Svaret är enkelt – prisnivån är något saltad. Det här VPN-företaget vet att de levererar en ruskigt välpresterande VPN-tjänst, och känner att de kan ta betalt därefter.

expressvpn-loggpolicy

Om vi snöar in os på loggpolicyn ett tag är den helt fläckfri. De sparar ingen känslig data, såsom IP-adresser, webbhistorik eller några andra typer av uppgifter som riskerar att röja er identitet online. Och jepp – även ExpressVPN har granskats av externa säkerhetsföretag, och klarat sig utmärkt precis varenda gång.

I korthet – om ni har råd att pynta en extra slant är ExpressVPN ett mycket bra val. Men om vi enbart tänker pris kontra prestanda kan de tyvärr inte mäta sig med CyberGhost.

3 OVPN

OVPN small logo 250

OVPNBästa svenska VPN-tjänsten!

Gratis multihop för nya kunder
Från
42 kr
9.5
Så tycker vi
Specifikationer
OVPN erbjuder en bergsäker VPN till ett bra pris. Bra funktioner varvas med utmärkt prestanda.
Recension
  Gratis multihop för nya kunder
  Inga känsliga loggar sparas
  Låser upp Netflix
  Anonym fildelning tillåts
  Program på svenska
  Relativt litet servernätverk
Pris från
42 kr per månad
Fungerar med
Windows, Mac, iOS, Android och Linux
Antal samtidiga enheter
4–7 beroende på abb
Anonym fildelning
Tillåts
Låser upp Netflix
Ja, i över 4 regioner inkl. USA
Policy om loggar
Inga loggar sparas då servrarna är hårddiskfria
VPN-protokoll
OpenVPN och WireGuard
Kill Switch
Ja, för Windows och Mac
Webbsida på svenska
Ja, och alla nordiska språk
Program på svenska
Ja, och alla nordiska språk
Betala med
Swish, Kreditkort, kontokort, PayPal eller Bitcoin
Pengarna tillbaka-garanti
10 dagar

OVPN presterar utmärkt inom många kategorier, så även när det kommer till loggpolicyn. Då servrarna är helt hårddiskfria kan VPN-företaget inte lägga beslag på någonting alls. Tack vare det får alla tänkbara övervakare foten vid dörren.

OVPN är svenska på alla sätt och vis. Kundsupporten snackar svenska och alla guider är skrivna på exakt samma språk. De slänger inte heller ut jobbiga marknadsföringsnamn i luften, såsom ”SuperNoHDDStorage”. VPN-företaget påpekar bara att de inte sparar några känsliga loggar, och det räcker fint för min del.

ovpn-loggpolicy

De släpper dessutom nya transperensrapporter månatligen. Väl där berättar de alltid samma sak – dvs. hur många snokare som fått fara och flyga.

ovpn-transperensrapport

I övrigt har OVPN skärpt till sig på streamingsidan. De låser numera upp nästan alla tv-plattformar, såsom Netflix, SVT Play, C More och många fler. VPN-klienterna är dessutom riktigt välsvarvade, även om egenutvecklade iOS- samt Android-klienter saknas. Men de ska vara på ingång enligt OVPN-gänget själva.

Sist men inte minst ser prisläget ganska trevligt ut. De är inte billigast inom VPN-svängen, men samtidigt långtifrån dyrast. För att sammanfatta läget är OVPN ett utmärkt VPN-alternativ, som absolut kan mäta sig med de två ovanstående VPN-företagen.

4. RUSVPN

rusvpn-fildelning

RUSVPN har inte ett dugg med Ryssland att göra. VPN-företaget har sitt säte i den lilla önationen Dominica, och presterar faktiskt över förväntan – trots att de är ganska nya inom VPN-svängen.

Egenutvecklade VPN-klienter finns på plats för alla vanliga enheter, och Kill Switch-skydd ingår i samtliga av dem. För att göra en lång historia kort kan samma verktyg ses som ett extra säkerhetslager, som minimerar risken för DNS- och IP-läckor.

Loggpolicyn då? Jodå – den är stabil. Inga känsliga loggar sparas, såsom IP-adresser, DNS-förfrågningar och bandbredds-metadata.

rusvpn-loggpolicy

I övrigt låser RUSVPN upp en lång rad tv-plattformar, såsom BBC iPlayer och Netflix. Allt som allt presterar de bättre än 95% av konkurrenterna, och då kan man knappast komma och klaga alltför högljutt.

Många VPN-företag bjussar på riktigt fina rabatter för alla som är beredda att hänga kvar en bra stund. RUSVPN är inget undantag på den fronten, och om ni fastnar för just dem tycker jag att ni bör köra på det längsta VPN-abonnemanget.

Varning: Dessa VPN-företag sparar känsliga loggar!

5. IvacyVPN

ivacyvpn-landningssida-696x

IvacyVPN presterar utmärkt inom många områden, och det är främst prisläget som särskiljer dem från konkurrenterna. VPN-företaget är kanske inte superkända i Sverige, men i USA och Asien har de ett större följe.

Den här VPN-aktören har även en riktigt snyggt utformad loggpolicy. Inte ens metadataloggar, såsom tidsstämplar (inf. som rör när ni kopplar upp er mot en specifik server) och uppkopplingsloggar (inf. som rör hur länge ni varit uppkopplade mot en specifik server) sparas.

ivacyvpn-loggpolicy

De lovar även att hålla upphovsrättslobbyn på behörigt avstånd – som ni ser nedan.

ivacyvpn-för-fildening

För att sammanfatta läget presterar IvacyVPN bra eller mycket bra inom alla kategorier, och kan därför rekommenderas starkt.

Svar på vanligt ställda frågor

Jag ska göra mitt bästa för att släta ut de sista frågetecknen, och detta genom att svara på ett gäng frågor som rör loggavtal inom VPN-branschen.

🏆Vilka VPN-företag sparar inga känsliga loggar?

Som vi var inne och nosade på tidigare är det många VPN-företag som sköter sig utmärkt, men minst lika många som lägger vantarna på precis allt. Jag anser att ni bör köra på ett VPN-företag som granskats av en extern part, såsom CyberGhost(recension).

Samma VPN-företag gör allt rätt. De sparar ingenting av värde, fildelning tillåts, VPN-servrarna är snabba och serverparken är enorm, för att nämna ett antal fördelar.

🏆Vad betyder ”No Log VPN”?

Många VPN-företag dräller med termen ”No Log VPN”. Då är det lätt att tro: – ”Jaha, de sparar visst ingenting alls!”. Men det stämmer inte. Mer specifikt innebär No Log VPN att inga känsliga loggar sparas, såsom IP-adresser, tidsstämplar och webbhistorik.

🏆Blir man anonym med en VPN?

VPN-företagen har ett huvudmål; att göra er anonyma online. Vissa, såsom CyberGhost(recension) och ExpressVPN(recension), lyckas förträffligt med den uppgiften – medan skojare såsom HolaVPN, TouchVPN och HoxxVPN misslyckas fatalt.

🏆Kan man bli spårad om man använder en VPN?

De mest högpresterande VPN-alternativen tillämpar avancerade krypteringsalgoritmer och säkra VPN-protokoll. Tack vare det blir all nätverkstrafik helt oläslig för alla typer av övervakare.

Jag vill även påminna om att de renodlade gratisalternativen är osäkra, så ni bör hålla er borta från dem. De samlar in så mycket känslig data de bara kan för att därefter sälja rubbet till högstbjudande. Samma gäng erbjuder aldrig ett lika bra säkerhetsläge som de kommersiella VPN-aktörerna, och många av dem är rena rama virusfällorna.

Det var allt för den här gången. Min förhoppning är att ni lärt er massor, och kanske till och med hittat en VPN-tjänst som passar för era ändamål. Om någonting skulle vara oklart – hojta gärna till i kommentarsfältet. 

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN