Miss Hosting
Bästa webbhotellet
Uppdaterad: 2021-07-30
Besök Miss Hosting
Besök Miss Hosting
Höjdpunkter
 • Bästa webbhotellet i Sverige
 • Billigaste webbhotellet i Sverige
 • Bra kundsupport
Betyg:
9.0
Hastighet
8.5
Prisvärdhet
9
Flexibilitet
9.5
Betyg:
9.0
Besök Miss Hosting
Meny
Miss Hosting
Bästa webbhotellet
Uppdaterad: 2021-07-30
Besök Miss Hosting
Besök Miss Hosting
Höjdpunkter
 • Bästa webbhotellet i Sverige
 • Billigaste webbhotellet i Sverige
 • Bra kundsupport
Betyg:
9.0

De bästa webbhotellen i Sverige → Komplett lista!

Att välja ett prisvärt och samtidigt högpresterande webbhotell kan vara svårt, och om man väljer ett felaktigt alternativ är risken stor att man också ångrar sig.

Snabbt svar för dig som har bråttom!

Miss Hosting är det bästa webbhotellet. De har dygnet runt-support och priset du betalar är lågt. Det är även lätt att uppgradera vid behov.

Webbhotellen har rankats enligt följande faktorer:

 • Lagringsmängd som inkluderas
 • Prisvärdhet
 • Stabilitet
 • Snabbhet

Allt om de bästa webbhotellen

 • De 5 bästa webbhotellen

  1. Miss Hosting

  miss-hosting-webbhotell-696

  Miss Hosting är ett populärt hostingföretag som ger oss mycket för våra investerade slantar. Webbhotellet slog upp sina dörrar år 2014 och erbjuder sammanlagt tre typer av webbhotellslösningar: Basic, Professional och Ultimate, som alla skiljer sig lite grann innehållsmässigt.

  I korthet räcker bas- och mellanpaketet långt, medans ultimate-varianten främst är riktad till kunder som driver många och/eller krävande webbsidor. Men för bloggare och dylikt bör baspaketet vara bra nog – åtminstone tills sajten har växt i popularitet.

  kunder-är-nöjda-med-misshosting

  Som kontrollpanel är det Cpanel som gäller. Där hittar vi bland annat en smidig enklicksinstallerare med fullt stöd för bland annat Joomla, Magneto, WordPress med flera.

  Som ni ser nedan är trafikmängden alltid obegränsad, vilket är unikt. Miss Hosting säljer också bra prissatta domännamn, och bjussar (nästan) alltid på den första årsavgiften när man tecknar ett webbhotells-abonnemang. En lite enklare sidbyggare ingår också för alla som vill kunna komma igång kvickt.

  Supporten är i sin tur öppen dygnet runt, och alla snackar svenska. Vid somliga tillfällen (på kvällar och helger) får vi dock hålla tillgodo med engelsk support, men då det gänget är minst lika trevliga som det svenska bör detta knappast ses som någon dealbreaker.

  Testa Miss Hosting nu!

  FaktaInfo
  KontrollpanelCPanel
  Säljer domännamnJa
  SidbyggareIngår
  BackupJa (dagligen)
  Support på svenskaJa (via e-post, telefon och chatt)
  TrafikmängdObegränsad
  Antal tillåtna e-postadresserObegränsat
  SSL-CertifikatIngår (Let's Encrypt)
  Pengarna tillbaka-garanti45 dagar
  Webbhotell från9 kr/mån
  WebbsidaMisshosting.com

  Miss Hosting Basic

  Baspaketet duger fint för enklare bloggar och dylikt, men så fort sajten börjat växa bör ni uppgradera till ett mer påkostat alternativ.

  FaktaInfo
  Antal webbsidor som tillåts1 st
  Ett domännamn ingårNej
  Lagringsmängd100 GB
  Antal MySQL-databaser10 st
  Pris9 kr/mån

  Miss Hosting Professional

  Pro-paketet är en bra instegsnivå för alla som vill ha lite att växa i. Antalet tillåtna webbsajter ökar nu till totalt tio, och utöver detta får även lagringsnivån samt antalet tillåtna MySQL-databaser sig en skjuts i rätt riktning.

  FaktaInfo
  Antal webbsidor som tillåts10 st
  Ett domännamn ingårJa (första årsavgiften)
  Lagring250 GB
  Antal MySQL-databaser25 st
  Pris19 kr/mån

  Miss Hosting Ultimate

  Det mest påkostade paketet är förmodligen också det mest prisvärda – och i mina ögon är den lilla extraavgiften inte särskilt blödig. Numera är det ett obegränsat antal webbsidor som gäller, och nu ingår också ett SEO-verktyg som heter duga.

  Detta scannar automatiskt av samtliga webbsidor ni förfogar över, och med jämna mellanrum dimper nya SEO-rapporter ner i inkorgen med diverse förbättringsförslag samt information om vad Google säger om dina sajter.

  miss-hosting-seo

  I Basic-versionen av SEO-verktyget ingår även en bevakning av två konkurrenter samt fem sökord. Om ni vill ha ett mer avancerat SEO-paket än så gäller det till att hosta upp ytterligare 99 kronor/mån. Detta pris är faktiskt riktigt humant då konkurrenter likt Hrefs, Backlinko och gänget tar uppemot en tusenlapp i månaden för likvärdiga tjänster.

  FaktaInfo
  Antal webbsidor som tillåtsObegränsat
  Ett domännamn ingårJa (första årsavgiften)
  Lagring250 GB
  Antal MySQL-databaser50 st
  SEO-verktygJa (Basic)
  Pris29 kr/mån

  Övriga valmöjligheter

  För kunder med extremt höga krav erbjuder Miss Hosting även ett gäng VPS-paket samt dedikerade servrar, som i sin tur kan anpassas efter behov. Detta är förstås ingenting för vanliga hemsideägare – utan mer för entreprenörer, likt större e-handlare, som helt enkelt växt ur sina webbhotell.

  Testa Miss Hosting nu!

  2. Hemsida 24

  hemsida-24-landningssida

  Hemsida 24-gänget slog upp dörrarna år 2008 och har vid skrivande stund omkring 14.000 betalande kunder. Företaget är mest kända för sitt kraftfulla sidbyggarverktyg, som både är lättbegripligt och prisvärt. I korta drag ingår allt i ett och samma lösning, och vi slipper allt vad WordPress heter – på gott och ont.

  Hostingbolaget satsar helhjärtat på att utveckla hållbara e-butikslösningar. Alla typer av e-butiker kan byggas via ett och samma webbverktyg – och särskilt svårt är det inte. Det ni behöver bidra med är en rejäl drös material, dvs. produktbilder samt texter, men det är förstås standard inom e-butikssvängen.

  hemsida-24-marknadsföringsmaterial

  Sammanlagt hittar vi tre typer av hostingpaket; Standard, Professionell och E-butik. Ni kan förstås driva en e-butikslösning oavsett vilket paket ni väljer, men om ni kör på Standard-varianten blir det dock fråga om en liten rackare.

  I övrigt är det telefonsupport på svenska som gäller, och om det bara är en mindre e-butik som ska driftas kommer ni ruskigt billigt undan. Oavsett webbhotellslösning ingår detta:

  Testa Hemsida 24 nu!

  FaktaInfo
  KontrollpanelEgenutvecklad
  Säljer domännamnJa
  SidbyggareIngår
  BackupJa (var 20:e minut)
  Support på svenskaJa (via e-post, telefon och chatt)
  BetallösningIngår 
  E-postTillval (39 kr/mån)
  Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
  Webbhotell från69 kr/mån
  WebbsidaHemsida24.se

  Hemsida 24 Standard

  I Standard-versionen blir vi helt utan SSL-kryptering, och utöver detta får e-butiken nöja sig med maximalt fem saluförda produkter – vilket gör det billigaste paket till ett ganska dåligt val. Nåväl, priset är åtminstone humant.

  FaktaInfo
  Saluförda produkterMax 5 st
  BetalningsalternativKortbetalning, Payson och faktura
  Lagringsmängd10 GB
  Trafikmängd100 GB
  Pris69 kr/mån

  Hemsida 24 Professionell

  Nu ingår SSL-certifikat, och här får även lagringsnivån samt trafikmängden sig en rejäl skjuts. Men vi är fortfarande låsta sett till antalet produkter som kan läggas upp – vilket är lite av en besvikelse.

  FaktaInfo
  Saluförda produkterMax 15 st
  BetalningsalternativKortbetalning, Payson och faktura
  Lagringsmängd30 GB
  Trafikmängd200 GB
  Pris118 kr/mån

  Hemsida 24 E-butik

  Här hittar vi det bästa valet. Numera är det ett obegränsat antal produkter som gäller, samtidigt som den tillåtna lagringsmängden samt trafikmängden är tillräckliga för att driva även större e-butiker.

  Utöver detta tillkommer också ett gäng extra valmöjligheter när det kommer till kassa-sidan, som nu också kan erbjuda både Klarna Checkout- samt Paypal-betalningar.

  FaktaInfo
  Saluförda produkterObegränsat
  BetalningsalternativKortbetalning, Payson, faktura, Paypal och Klarna
  Lagringsmängd60 GB
  Trafikmängd300 GB
  Pris174 kr/mån

  Övriga valmöjligheter

  Hos Hemsida 24 är det bara webbhotellspaket som gäller, vi hittar med andra ord inga VPS-paket eller dedikerade servrar. Men det gör förstås ingenting då det är helhetslösningen som gör att Hemsida 24 glänser lite extra.

  Testa Hemsida 24 nu!

  3. Heymo

  heymo-landningssida

  Heymo är även de en helsvensk webbhotellslösning som arbetar på ett lite eget sätt. De är dessutom ett av få hostingbolag som erbjuder ett gratis webbhotellspaketet, men då blir det ett antal begränsningar som gäller – vilket vi snackar mer om nedan.

  Hur som helst är Heymo en avstickare från Hemsida 24. Det huvudsakliga målet är att bjussa på prisvärda samt enkla helhetslösningar, och det gör de verkligen. I samtliga webbhotellspaket ingår bland annat en fullfjädrad sidbyggare, ett bildbibliotek med hundratusentals (300.000+) bilder, stöd för uppladdning av filer samt mycket annat.

  Om vi granskar marknadsföringsmaterialet en gnutta ser vi att de lägger mycket krut på att det ska vara lätt att komma igång, och det är det också. Via tre enkla steg kan en snygg webbsida skapas.

  Avancerade användare kan dock eventuellt sakna Cpanel samt WordPress-stöd. Men men, egna lösningar kommer med både för- och nackdelar, och i Heymos fall är det nästan bara fördelar som står på schemat.

  Samtliga abonnemang bjussar på obegränsad lagring samt ett obegränsat antal webbsidor, men om vi bortser från det är skillnaderna ganska stora paketen emellan.

  Testa Heymo nu!

  FaktaInfo
  KontrollpanelEgenutvecklad
  Säljer domännamnJa
  SidbyggareIngår
  Antal tillåtna webbsidorObegränsat
  LagringsutrymmeObegränsat
  Google Analytics-integreringIngår
  BildbibliotekIngår
  BackupJa (dagligen)
  Support på svenskaJa (via e-post och chatt)
  Pengarna tillbaka-garanti45 dagar
  Webbhotell från0 kr/mån
  WebbsidaHeymo.se

  Heymo Drömma Gratis

  I den kostnadsfria varianten ingår stöd för Google Analytics. Vi får även ta del av hela bildbiblioteket med totalt 300.000 bilder – vilket innebär att vi slipper handskas med dyra bildbyråer likt Shutterstock och dylikt.

  Utöver detta blir vi tyvärr utan SSL-kryptering, som kanske skulle kunna vara acceptabelt för fem år sedan – men knappast idag. Allt som allt är detta paket väldigt sparsmakat, och då vi dessutom inte får ta del av någon toppdomän, utan måste hålla tillgodo med domän.heymo.se – känns det mer påkostade paketet betydligt trevligare.

  FaktaInfo
  E-postadressNej
  SSL-krypteringNej
  ReklamfrittNej
  Eget domännamnNej (underdomän ingår)
  Pris0 kr/mån

  Heymo Driva

  Nu kostar det en slant, men det är det värt. Här får vi ta del av allt som Heymo har att erbjuda mot en ganska blygsam kostnad. Om ni väljer Driva-paketet ingår bland annat SEO-optimering, SSL-kryptering samt ett ordentligt domännamn och mycket mer. Vi slipper dessutom stå ut med Heymo-reklam på webbsidan, och kan därmed plocka in Google-annonser – för att på så sätt tjäna en hacka.

  Heymo Driva är ett utmärkt alternativ för alla som inte vill/har tid att sätta sig in i WordPress-djungeln, och vill kunna komma igång på momangen. Här slipper vi köpa tillägg, teman samt mycket mer, och kan därmed driva en helt egen sajt mot en relativt låg månadskostnad.

  FaktaInfo
  E-postadressTillval (39 kr/mån)
  SSL-krypteringJa
  ReklamfrittJa
  Eget domännamnJa (gratis första året)
  Pris90 kr/mån

  Övriga valmöjligheter

  Här hittar vi inga VPS-lösningar eller dedikerade servrar, men det är inte heller det som är poängen med Heymo. Allt ingår i två fint hopsnickrade paket – helt utan krångel och krusiduller.

  Testa Heymo nu!

  4. Egensajt

  egensajt-landningssida

  Egensajt är ett relativt litet, men unikt svenskt webbhotell. Här betalar vi bara för det vi använder, men för de som har svårt att bestämma sig finns också två färdigpaketerade lösningar att tillgå; Standard Resurser och Extra Resurser.

  Hostingföretaget bör passa som handen i handsken för webbsideägare med mindre sajter, eller egentligen alla som inte vill betala för mer resurser än vad de behöver i dagsläget. Då många kunder ibland köper på sig lite väl stora webbhotellspaket är den ökade flexibiliteten väldigt tacksam.

  I samtliga paket ingår daglig backup, support och ett obegränsat antal webbsajter samt e-postadresser. Men då utrymmet är lite mer begränsat i de lite enklare paketen kan ni inte lassa in hur många sajter som helst och hoppas på det bästa.

  Testa Egensajt nu!

  FaktaInfo
  KontrollpanelEgenutvecklad
  Säljer domännamnJa
  Sidbyggare:Ingår
  Backup:Ja (dagligen)
  Support på svenskaJa (via e-post)
  Antal e-postadresser som tillåtsObegränsat
  Antal webbsidor som tillåtsObegränsat
  SSL-CertifikatIngår (Let's Encrypt)
  Pengarna tillbaka-garanti:30 dagar
  Webbhotell från29 kr/mån
  WebbsidaEgensajt.se

  Egensajt Standard resurser

  I det mest avskalade paketet är lagrings- och trafikmängden inget att hoppa i taket över. Men samtidigt är prisnivån bra, och i korthet bör detta paket räcka fint för en mindre WordPress-blogg.

  FaktaInfo
  Lagring2 GB
  Trafikmängd1 GB
  Pris29 kr/mån

  Egensajt Extra resurser

  Det mest påkostade färdigifyllda paketet står Extra resurser för. Här får både lagrings- och trafikmängden sig en skjuts i rätt riktning – samtidigt som priset bara ökar marginellt.

  FaktaInfo
  Lagring5 GB
  Trafikmängd2 GB
  Pris59 kr/mån

  Egensajt Anpassade resurser

  Som namnet vittnar om kan vi här anpassa i princip allt. Om ni skulle ha svårt att bestämma er – hör gärna av er till supporten, berätta vilket behov ni har – sen är det bara att tuta och köra.

  egensajt-valbart-verktyg-för-webbhotellslösning

  FaktaInfo
  LagringValfritt
  TrafikmängdValfritt
  PrisValfritt

  Övriga valmöjligheter

  Egensajt erbjuder inga VPS-lösningar eller dedikerade servrar. Men då webbhotellspaketen kan anpassas för att bli hur kraftfulla som helst bör detta inte ses som någon nackdel.

  Testa Egensajt nu!

  5. FS Data

  fs-data-landningssida

  FS Data bör ses som ett premiumalternativ som främst lämpar sig för företagskunder. Visst, privatpersoner kan också teckna sig för en webbhotellslösning, men då prisnivån lätt sticker iväg ganska fort är Miss Hosting förmodligen ett bättre val för kunder med lite enklare krav.

  Med detta sagt är FS Datas hostingpaket värda varenda krona för alla som har krav utöver det vanliga, och dessutom är det billigaste webbhotellspaketet, Premium, kraftigt rabatterat.

  Redan från start är det riktigt schyssta villkor som gäller. En sidbyggare ingår i samtliga abonnemang, och antalet webbsidor, e-postadresser samt trafikmängden är helt obegränsade.

  detta-ingår-i-fs-data-paketet

  Utöver detta ingår också SSL-certifikat i samtliga webbhotellspaket – vilket i mina ögon borde vara branschstandard.

  I de enklare paketen är det Let’s Encrypt-varianter som ingår, och när det kommer till den mest påkostade varianten ingår ett Comodo-certifikat. Skillnaden certifikatstyperna emellan går vi igenom lite längre ner i artikeln, men i korthet duger Let’s Encrypt-certifikaten hur bra som helst.

  Testa FS Data nu!

  FaktaInfo
  CpanelEgenutvecklad
  Säljer domännamnJa
  SidbyggareNej
  Backup:Ja (dagligen)
  Support på svenskaJa (via telefon, chatt och e-post)
  Antal e-postadresser som tillåtsObegränsat
  Antal webbsidor som tillåtsObegränsat
  TrafikmängdObegränsad
  SSL-CertifikatIngår (Let's Encrypt)
  Pengarna tillbaka-garanti:45 dagar
  Webbhotell från74.5 kr/mån
  WebbsidaFSData.se

  FS Data Webbhotell Premium

  Det enklaste paketet passar utmärkt för mindre projekt, och i bästa fall kan uppemot tio mindre till mellanstora sajter drivas helt utan problem.

  FaktaInfo
  Lagring20 GB
  MySQL-databaser10 st
  Pris74.5 kr/mån

  FS Data Webbhotell Pro

  FS Datas mellanstora webbhotellspaket passar bäst för mer välbesökta sajter, vilket den ökade lagringsmängden samt prestandan försäkrar.

  FaktaInfo
  Lagring40 GB
  MySQL-databaser50 st
  Pris289 kr/mån

  FS Data Webbhotell Platinum

  I det mest påkostade paketet höjs prestandan rejält, men så även priset. Här ingår också ett Comodo Standard-certifikat.

  FaktaInfo
  Lagring200 GB
  MySQL-databaser100 st
  Comodo StandardSSL-kryptering
  Pris995 kr/mån

  Övriga valmöjligheter

  För de som växt ur sina webbhotellspaket erbjuder FS Data dedikerade servrar från 385 kronor i månaden samt VPS-alternativ från 199 kronor i månaden.

 • Bästa webbhotell: Plats 6 - 10

  6. Oderland

  oderland-landningssida

  Oderland är en gigant inom webbhotells-svängen och sedan några år tillbaka är det endast företagsanvändare som gäller. Hostingföretaget har därmed tagit bort samtliga paket som riktar sig mot privatpersoner, och för att komma kring detta gäller det till att teckna en enskild firma eller ett aktiebolag.

  I övrigt är det den populära kontrollpanelen Cpanel som gäller, som ger fullt stöd för den senaste PHP-versionen – vilket förvisso är lite av ett måste.

  Utöver detta erbjuds också flytthjälp, då det i många fall kan vara knivigt att flytta en webbsajt mellan två webbhotell. Flytten är helt gratis så länge det rör sig om en enklare WordPress-sajt.

  Företaget har tidigare fakturerat 450 kronor per påbörjad halvtimme för dessa typer av uppdrag, och vid extremt komplexa installationer är det fortfarande den taxan som gäller – men om så skulle vara fallet förvarnar de oss i god tid.

  oderland-marknadsföringsmaterial

  Support erbjuds via telefon, mail och chatt – vilket är mer eller mindre standard inom hosting-branschen. Telefonsupporten har öppet till 21 på vardagar och till 15 på helger, övriga tidpunkter är det mail eller chatt som gäller

  Vidare till webbhotellspaketen. Som ni ser nedan är det generösa villkor som gäller redan från start. Oavsett vilken webbhotells-variant ni tecknar er för ingår dagliga backups, SSL-kryptering, dygnet runt-support, ett obegränsat antal e-postadresser, ett obegränsat antal MySQL-databaser samt mycket mer.

  Det enda kruxet är prisnivån, som i sin tur sticker iväg något jämfört med de närmsta konkurrenterna. Men men, Oderland har ett urstarkt rykte, och smakar det så kostar det.

  Testa Oderland nu!

  FaktaInfo
  KontrollpanelCPanel
  Säljer domännamnJa
  SidbyggareNej
  Backup:Ja (dagligen)
  Support på svenskaJa (via e-post, telefon och chatt)
  Antal webbsidor som tillåtsObegränsat
  Antal e-postadresser som tillåtsObegränsat
  SSL-CertifikatIngår (Let's Encrypt)
  Pengarna tillbaka-garanti60 dagar
  Webbhotell från167 kr/mån
  WebbsidaOderland.se

  Oderland Standard

  Den trafikmängd samt det lagringsutrymme som erbjuds i instegspaketet räcker gott och väl för uppemot ett tiotal sajter eller ett fåtal större sådana. Elastic Scaling-funktionen, som automatiskt ökar webbhotellets kapacitet vid trafiktoppar, ingår dock inte här.

  FaktaInfo
  Lagring20 GB
  Trafikmängd2.000 GB/mån
  Elastic ScalingNej
  Pris167 kr/mån

  Oderland Premium

  I premium-varianten är det 30 GB lagring samt en månatlig trafikmängd på 5.000 GB som gäller. Och jepp – här ingår också Elastic Scaling-funktionen – som bör ses som en extra trygghet för sajter som ofta ”drabbas” av tillfälliga trafiktoppar.

  FaktaInfo
  Lagring30 GB
  Trafikmängd5.000 GB/mån
  Elastic ScalingJa
  Pris334 kr/mån

  Oderland Agency

  Här gäller exakt samma villkor som för Premium-varianten, men med en liten, men ack så viktig skillnad. I Agency-paketet ingår 10 isolerade konton, vilket innebär att samtliga av dessa har ett förbättrat skydd mot virus samt övriga sårbarheter.

  När exempelvis ett WordPress-virus tagit sig in i en installation blir samtliga sajter obrukbara. Men om ni exempelvis isolerar 10 sajter måste ni endast återställa en av dessa – samtidigt som de återstående nio sajterna mår hur bra som helst.

  Denna funktion är i mina ögon absolut värd den extra månatliga slanten. Om ni har fler än 10 sajter går det också bra att köpa till fler isolerade konton mot en fast månadskostnad.

  FaktaInfo
  Lagring30 GB
  Trafikmängd5.000 GB/mån
  Elastic ScalingJa
  Isolerade konton10 st
  Pris500 kr/mån

  Övriga valmöjligheter

  För företagsanvändare med extrema krav på både prestanda samt stabilitet erbjuder Oderland också en dedikerad serverlösning. Denna kostar från 2.395 kronor/mån, och då ingår bland annat ett automatiserat säkerhetsskydd, 30 isolerade konton samt mycket mer.

  Testa Oderland nu!

  7. Inleed

  inleed-webbhotell

  Inleed är ett mellanstort och helsvenskt hostingföretag som ägs av Yelles AB, som i sin tur har funnits med sedan 2006. Vid skrivande stund förfogar företaget över två serverhallar, en i Falun och en i Tällberg.

  De billigaste paketen, dvs. Standard och Special, borde räcka fint åt nästan alla. Det mest påkostade paketet är i sin tur riktat åt e-handlare samt kunder som driver lite tyngre, och/eller mer välbesökta sajter.

  Utöver detta ingår även SSL-kryptering från start, oavsett abonnemang, och om vi tar hänsyn till vad som erbjuds kontra prisnivån är Inleed ett riktigt starkt alternativ.

  Hos Inleed är det kontrollpanels-lösningen DirectAdmin som gäller, inte Cpanel. Företaget säljer också domännamn till bra priser och tar dagligen en fräsch backup på samtliga sajter ni förfogar över. I övrigt håller telefonsupporten öppet till 21 varje dag, inklusive helger – vilket bör ses som unikt. På övriga tider är det support via e-post eller webbformulär som gäller.

  driftinformation-för-inleed
  Aktuell driftinformation visas alltid – transparensen är med andra ord stor..

  Antalet webbsajter som tillåts är även det obegränsat, men då den trafikmängd som ingår i de lite billigare paketen inte är särskilt tilltagen kan det ibland vara läge att uppgradera sitt webbhotellspaket rätt omgående.

  Testa Inleed nu!

  FaktaInfo
  KontrollpanelDirectAdmin
  Säljer domännamnJa
  SidbyggareIngår
  BackupJa (dagligen)
  Support på svenskaJa (via e-post, telefon och Skype-chatt)
  Antal webbsidor som tillåtsObegränsat
  SSL-CertifikatIngår (Let's Encrypt)
  Pengarna tillbaka-garanti:Nej
  Webbhotell från19 kr/mån
  WebbsidaInleed.se

  Inleed Standard

  Som ni ser nedan är lagringskapaciteten samt trafikmängden relativt begränsade i instegspaketet. Standard borde dock duga finfint för en mindre till mellanstor blogg – men det är förmodligen inte svårt att växa ur standardpaketet så fort sajten börjat växa lite grann.

  Till Inleeds försvar är åtminstone prisnivån human. 19 kr/mån är inte blödigt med tanke på allt som ingår.

  FaktaInfo
  Lagring2 GB
  Trafikmängd50 GB/mån
  Pris19 kr/mån

  Inleed Special

  I mellan-varianten har både lagringsutrymmet samt trafikmängden fått sig en rejäl skjuts i rätt riktning – vilket innebär att ett par mellanstora sajter får plats utan några som helst problem.

  FaktaInfo
  Lagring10 GB
  Trafikmängd250 GB/mån
  Pris29 kr/mån

  Inleed Återförsäljare

  I det mest påkostade paketet ingår 50 GB lagring, och utöver detta fördubblas även den tillåtna trafikmängden flera gånger om. De mer kraftfulla specifikationerna gör att både företagsanvändare samt större privatkunder borde kunna känna sig nöjda med den prestanda som erbjuds.

  FaktaInfo
  Lagring50 GB
  Trafikmängd2.000 GB/mån
  Pris99 kr/mån

  Övriga valmöjligheter

  Inleed erbjuder VPS-paket från 199 kr/mån och dedikerade servrar från 499 kr/mån. Dessa alternativ bör passa utmärkt för kunder vars sajter blivit så pass stora att de inte längre kan drivas på vanliga webbhotell.

  Testa Inleed nu!

  8. Stable Host

  stable-host-landningssida

  Stable Host började sin resa år 2009, och sedan har det rullat på som bara den. Företaget har med andra ord växt stadigt, vilket hostingbolagen endast gör om kunderna blir nöjda – och det är de bevisligen.

  Sammanlagt är det tre webbhotellspaket som gäller; Nybörjare, Pro och Platinum. Lagrings- samt trafikmängden är alltid obegränsade, vilket är ett stort plus. Vi klarar oss dessutom billigt undan rent prismässigt – som ni kommer att märka nedan.

  FaktaInfo
  KontrollpanelCpanel
  Säljer domännamnJa
  SidbyggareJa (ingår)
  Antal tillåtna webbsidorObegränsat
  LagringsutrymmeObegränsat
  TrafikmängdObegränsad
  DDOS-skyddJa
  SSL-krypteringTillval (från 39 kr/mån)
  BackupJa (dagligen)
  Support på svenskaJa (via e-post, telefon, webbformulär och chatt)
  Pengarna tillbaka-garanti45 dagar
  Webbhotell från14.5 kr/mån
  WebbsidaStablehost.se

  Stable Host Nybörjare

  Nybörjarpaketet är i korta drag sparsmakat, men billigt. En enklare WordPress-blogg får plats utan problem, men inte mycket mer.

  FaktaInfo
  Antal webbsidor som tillåts1 st
  TelefonsupportNej
  Återställning av hackade webbsajterNej
  Pris14.5 kr/mån

  Stable Host Starter

  Här höjs prisnivån ett hack, samtidigt som antalet tillåtna webbsajter blir obegränsat. Starter-varianten är ett bra val för kunder som ämnar driva uppemot ett tiotal mindre webbsajter, eller någon enstaka tyngre sajt.

  FaktaInfo
  Antal webbsidor som tillåtsObegränsat
  TelefonsupportNej
  Återställning av hackade webbsajterNej
  Pris34.5 kr/mån

  Stable Host Platinum

  I det mest påkostade paketet ingår precis allt: Telefonsupport på svenska, återställning av hackade webbsajter samt mycket mer. Det kostar förvisso en rejäl hacka, men kräsna kunder med många och/eller välbesökta webbsajter tycker säkert att extrakostnaden inte är särskilt blödig.

  FaktaInfo
  Antal webbsidor som tillåtsObegränsat
  TelefonsupportJa
  Återställning av hackade webbsajterJa
  Pris257 kr/mån

  Övriga valmöjligheter

  Stable Host erbjuder både VPS-lösningar samt dedikerade servrar. Som vanligt är webbhotellspaketen mest prisvärda, men om ni väl växer ur dessa kan det förstås vara skönt att ha fler valmöjligheter.

  Testa Stable Host nu!

  9. One.com

  one.com-landningssida

  One.com har gjort sig kända som en populär lågprisleverantör som främst riktar in sig mot privatpersoner.

  Sammanlagt erbjuds två typer av webbhotellslösningar, som båda är bra prissatta. I korthet verkar också majoriteten av kunderna nöjda – även om det finns ett fåtal som klagar på att kundservice-gänget inte gör vad de ska. Men men, de som är missnöjda skriker oftast högst, och som jag påpekade tidigare är nästan alla toknöjda.

  I övrigt kan prisalternativen ses som lite krångliga. Detta då det är svårt att tyda vad merkostnaden landar på för kunder som vill kunna driva mer än en webbsida på samma webbhotellskonto.

  One.com erbjuder även en egenutvecklad kontrollpanels-lösning, och utöver detta är trafikmängden obegränsad, regelbundna backups tas och SSL-certifikat ingår som standard.

  Testa One nu!

  FaktaInfo
  KontrollpanelEgenutvecklad
  Säljer domännamnJa
  SidbyggareIngår
  BackupJa (dagligen)
  Support på svenskaJa (via e-post)
  Antal e-postadresser som tillåtsObegränsat
  TrafikmängdObegränsad
  SSL-CertifikatIngår (Let's Encrypt)
  Pengarna tillbaka-garanti15 dagar
  Webbhotell från20 kr/mån
  WebbsidaOne.com

  One.com Starter

  Det lite mer sparsmakade Starter-paketet bjussar på allt som behövs för att driva en liten till medelstor sajt, men inte mycket mer än så.

  FaktaInfo
  Lagring50 GB
  Antal tillåtna webbsidor1 st
  Antal MySQL-databaser
  1 st
  Pris20 kr/mån

  One.com Professionell Plus

  Hostingföretagets mer påkostade Professional Plus-paket går loss för bara 30 kr/mån, och då är det betydligt mer generösa villkor som gäller jämfört med instegspaketet.

  FaktaInfo
  Lagring200 GB
  Antal tillåtna webbsidor1 st (plats för fler kan köpas till)
  Antal MySQL-databaser
  Obegränsat
  Pris28 kr/mån

  One.com WordPress Premium

  One.com erbjuder också ett webbhotellspaket som är nischat gentemot WordPress-användare. Här ingår bland annat en testmiljö där webbutvecklare kan ta ut svängarna lite, samt lite mer lagringsutrymme – som ni ser nedan.

  FaktaInfo
  Lagring500 GB
  Antal tillåtna webbsidor1 st (plats för fler kan köpas till)
  Antal MySQL-databaser
  Obegränsat
  Pris73.5 kr/mån

  Övriga valmöjligheter

  Inga VPS-alternativ eller dedikerade servrar finns att tillgå hos One.com. Men då företaget främst vänder sig mot privatkunder bör detta inte ses som någon dealbreaker.

  Testa One nu!

  10. UnoEuro

  unoeuro-landningssida

  UnoEuro, som har sitt säte i Danmark, är ett stabilt hostingföretag som främst riktar sig mot skandinaviska webbsideägare. Företaget erbjuder ett antal flexibla alternativ, och har skramlat ihop ett toppbetyg, dvs. 5 av 5, på Trustpilot – precis som listettan Miss Hosting vill säga.

  Sammanlagt är det fyra webbhotellspaket som gäller, och de två enklaste; Basic och Standard – räcker finfint för att driva ett antal mindre webbsajter med lite till medelstor trafik. De lite mer påkostade paketen är mer nischade gentemot företagsanvändare som driver tyngre e-handelssystem och dylikt, som i sin tur kräver mer hårdvarukräm.

  Utöver detta får vi också tillgång till enklicksinstallationer för för bland annat WordPress, Joomla, Magenta, Prestashop samt mer via kontrollpanelen, dvs. Cpanel.

  Samtliga webbhotellspaket bjussar på dygnet runt-support, gratis SSL-certifikat samt dagliga backups. Utöver detta ingår också stöd för ett obegränsat antal webbsajter samt e-postadresser, vilket bör ses som generöst. MySQL-databaserna är dock begränsade, vilket vi snackar mer om nedan.

  FaktaInfo
  KontrollpanelEgenutvecklad
  Säljer domännamnJa
  SidbyggareNej
  BackupJa (dagligen)
  SupportJa (via e-post, telefon och chatt)
  TrafikmängdObegränsad
  Antal e-postadresser som tillåtsObegränsat
  Antal webbsidor som tillåtsObegränsat
  SSL-CertifikatIngår (Let's Encrypt)
  Pengarna tillbaka-garanti:14 dagar
  Webbhotell från21 kr/mån
  WebbsidaUnoeuro.com

  UnoEuro Webbhotell Basic

  I det enklaste webbhotellspaketet ingår allt som behövs för att driva upp till två mindre till mellanstora sajter. Här får vi dock nöja oss med två MySQL-databaser, och blir även utan telefonsupport – vilket kan kännas som en helt ok, men lite tråkig kompromiss.

  FaktaInfo
  Lagring10 GB
  MySQL-databaser2 st
  TelefonsupportNej
  Pris21 kr/mån

  UnoEuro Webbhotell Standard

  När det kommer till standardvarianten är lagningsmängden utökad till 20 GB, och antalet tillgängliga MySQL-databaser har fått en skjuts i rätt riktning även de. Detta paket bör vara tillräckligt för upp till fem mindre till mellanstora webbsajter.

  FaktaInfo
  Lagring20 GB
  MySQL-databaser5 st
  TelefonsupportNej
  Pris43 kr/mån

  UnoEuro Webbhotell Pro

  Pro-paketet bör ses som den mest prisvärda varianten. Här utökas lagringsmängden till 100 GB samtidigt som upp till 10 MySQL-databaser tillåts. Utöver detta ingår även telefonsupport – vilket kan ses som en stor bonus för alla som hellre snicksnackar än chattar och mejlar.

  I övrigt bör detta webbhotellspaket passa för uppemot tio mellanstora sajter eller ett fåtal större sådana.

  FaktaInfo
  Lagring100 GB
  MySQL-databaser10 st
  TelefonsupportJa
  Pris107 kr/mån

  UnoEuro Webbhotell Suite

  I Suite-paketet dubbleras lagringsmängden samtidigt som antalet tillgängliga MySQL-databaser utökas till totalt 15. Tyvärr dubbleras även månadskostnaden – men det bör trots allt ses som rättvist med tanke på allt som ingår.

  FaktaInfo
  Lagring200 GB
  MySQL-databaser15 st
  TelefonsupportJa
  Pris215 kr/mån

  Övriga valmöjligheter

  Hos UnoEuro hittar vi inga dedikerade servar eller VPS-lösningar, men med tanke på att Suite-paketet är så pass kraftfullt är detta förmodligen ingen större nackdel.

 • Plats 11 - 18 | Bra men inte bäst

  11. Loopia

  loopia-land

  Loopia, som drog igång 1999, är ett av Sveriges äldsta och mest populära webbhotell. År 2017 köpte samma företag även upp City Network, vilket innebär att de numera är ännu större.

  Hos Loopia, till skillnad från tex. Oderland, spelar det heller ingen roll om man tecknar avtal som företagsanvändare eller privatperson. Alla är välkomna – med andra ord.

  Det finns också ett antal e-handelslösningar att tillgå såsom WooCommerce, Opencart med flera. Företaget erbjuder även ett fullt stöd för Linux-drivna sajter samt en tight integrering med WordPress.

  Som kontrollpanel är det Cpanel som gäller, och utöver detta säljs även domännamn till bra priser. Utöver detta ingår totalt 25 Maria-databaser från start, vilka är en vidareutveckling av de mer standardiserade MySQL-databaserna.

  Supporttjänsten, som de själva kallar för Super Support, går att nå via telefon, e-post och chatt.

  FaktaInfo
  KontrollpanelCpanel
  Säljer domännamnJa
  SidbyggareNej
  BackupJa (dagligen)
  Support på svenskaJa (via e-post, telefon och chatt)
  TrafikmängdObegränsad
  Antal e-postadresser som tillåtsObegränsat
  Antal webbsidor som tillåtsObegränsat
  Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
  Webbhotell från99 kr/mån
  WebbsidaLoopia.se

  Loopia Webbhotell Privat

  I Loopias mest sparsmakade webbhotells-alternativ ingår tyvärr inga MySQL-databaser, eller ens hosting i Windowsmiljö. Men om detta inte är någonting som skrämmer är åtminstone antalet tillåtna Maria-databaser väl tilltaget, och så även lagringsmängden.

  FaktaInfo
  Lagring75 GB
  MySQL-databaser0 st
  Maria-databaser25 st
  Hosting i WindowsmiljöNej (Linux-hosting ingår)
  SSL-CertifikatNej
  Pris99 kr/mån

  Loopia Webbhotell Företag

  I mellanvarianten dubbleras lagrningsmängden, men så även priset. Här ingår också en MySQL-databas samt SSL-kryptering via Let’s Encrypt.

  FaktaInfo
  Lagring150 GB
  MySQL-databaser1 st
  Maria-databaser50 st
  Hosting i WindowsmiljöJa
  SSL-CertifikatJa (Let’s Encrypt)
  Pris199 kr/mån

  Loopia Webbhotell Företag Plus

  I det mest påkostade paketet får sig lagringsnivån ytterligare en skjuts, och så även MySQL-databaserna samt Maria-databaserna. Detta paket bör räcka finfint för även de mest krävande e-handelslösningarna.

  FaktaInfo
  Lagring200 GB
  MySQL-databaser5 st
  Maria-databaser100 st
  Hosting i WindowsmiljöJa
  SSL-CertifikatJa (Let’s Encrypt)
  Pris799 kr/mån

  Övriga valmöjligheter

  Utöver webbhotellspaketen erbjuder Loopia även VPS-paket från 349 kr/mån. Med en VPS-lösning hålls samtliga webbsajter isolerade från övriga kunder – vilket innebär att säkerhetsläget får sig en skjuts i rätt riktning.

  12. Surftown

  surftown-webbhotell

  Surftown är ett stabilt webbhotell med säte i Danmark, som verkat på den svenska marknaden i många år. Sammanlagt erbjuds fyra typer av webbhotells-paket, som borde passa i princip alla privatkunder.

  I samtliga abonnemang ingår ett obegränsat antal MySQL-databaser från start, och det gör även SSL-kryptering via Let’s Encrypt. Svensk support hittar vi också, och enligt Surftown-gänget själva tar det i snitt 30 sekunder att besvara ett telefonsamtal och 5 minuter att återkoppla via chatt.

  supportalternativ-för-surftown

  Som ni ser nedan är villkoren riktigt generösa. Det är dock värt att tillägga att Surftown tar ut en extraavgift för att återställa förlorad data, om ni inte väljer det mest påkostade webbhotellspaketet vill säga.

  FaktaInfo
  KontrollpanelEgenutvecklad
  Säljer domännamnJa
  SidbyggareIngår
  Backup:Ja (dagligen)
  Support på svenskaJa (via chatt och e-post)
  Antal e-postadresser som tillåtsObegränsat
  SSL-CertifikatIngår (Let's Encrypt)
  Pengarna tillbaka-garanti14 dagar
  Webbhotell från25 kr/mån
  WebbsidaSurftown.se

  Surftown Starter

  Surftowns instegsvariant är perfekt för alla som vill driva en mindre till medelstor sajt.

  FaktaInfo
  Lagring20 GB
  Antal webbsidor som tillåts1 st
  Trafikmängd30 GB/mån
  Pris25 kr/mån

  Surftown Advanced

  I företagets mellanvariant ingår stöd för uppemot 20 domäner, men om vi ska tänka realistiskt bör ett tiotal webbsajter räcka för att Advanced-paketet ska kännas lite trångbott. I övrigt erbjuder Advanced-paketet mycket prestanda för pengarna – det kan vi inte ta ifrån dem.

  FaktaInfo
  Lagring50 GB
  Antal webbsidor som tillåts20 st
  Trafikmängd50 GB/mån
  Pris89 kr/mån

  Surftown Business Plus

  Den mest påkostade varianten är enligt mig det bästa valet. Här ingår gratis backupåterställning samtidigt som både lagringsmängden samt trafikmängden får sig en rejäl skjuts – utan att priset sticker iväg alltför mycket.

  FaktaInfo
  Lagring100 GB
  Antal webbsidor som tillåts30 st
  Trafikmängd100 GB/mån
  Pris99 kr/mån

  Övriga valmöjligheter

  Hos Surftown hittar vi inga VPS-alternativ eller dedikerade servrar, men Business Plus-varianten bör trots allt räcka för i princip alla privatkunder.

  13. Binero

  binero-landningssida

  Binero är ett helsvenskt hostingföretag med säte i Stockholm. Företaget har erbjudit webbhotellslösningar sedan 2002, och enligt deras eget marknadsföringsmaterial ska de vara vänligast i branschen. Och vem vet – det kanske stämmer?

  Många högprofilerade kunder verkar åtminstone vara helnöjda, alltifrån rockartisten Thåström till public service-giganten SVT har tecknat avtal med Binero – och verkar inte ha några invändningar på det. Företaget hävdar också att de är den största nationella försäljaren av .se-domäner, vilket bör ses som lite imponerande.

  I övrigt är det två webbhotellspaket som erbjuds; Privatpaketet samt Företagspaketet. Nedan snackar vi lite mer om dessa – men först går vi igenom vad samtliga kunder får ta del av.

  Hos Binero är det inte Cpanel som gäller. Företaget kör istället på en egenutvecklad variant som bör fungera minst lika bra. Utöver detta ingår allt vi kan förvänta oss; en enklare sidbyggare, SSL-certifikat, daglig backup samt mycket mer.

  FaktaInfo
  KontrollpanelEgenutvecklad
  Säljer domännamnJa
  SidbyggareIngår
  BackupJa (dagligen)
  SupportJa (via telefon, chatt och e-post)
  Antal e-postadresser som tillåtsObegränsat
  Antal webbsidor som tillåtsObegränsat
  SSL-CertifikatIngår (Let's Encrypt)
  Pengarna tillbaka-garanti45 dagar
  Webbhotell från79 kr/mån
  WebbsidaBinero.se

  Binero Privatpaket

  Instegspaketet är helt ok utformat för alla som bara ställer lite enklare krav. PHP-prestandan stannar dock på 96 MB – vilket är lite i det minsta laget för bland annat WordPress-användare.

  FaktaInfo
  Lagring100 GB
  Trafikmängd2.000 GB/mån
  Pris79 kr/mån

  Binero Företagspaket

  Företagspaketet är betydligt trevligare utformat, och prisnivån, dvs. 219 kr/månaden, bör ses som rätt överkomlig med tanke på allt som ingår. Det är också värt att påpeka att PHP-prestandan här skjutsas upp till 512 MB per process, vilket bör räcka för i princip alla WordPress-sajter.

  FaktaInfo
  Lagring200 GB
  Trafikmängd4.000 GB/mån
  Pris219 kr/mån

  Övriga valmöjligheter

  Binero erbjuder inga dedikerade servrar, men ett VPS-alternativ hittar vi. Detta är prissatt från 180 kr/månaden.

  Internationella valmöjligheter

  Det finns också ett antal internationella webhotellslösningar att välja på, men dessa rekommenderas inte då vi bland annat blir utan svensk support och många andra trevligheter. Men men, för valmöjlighetens skull presenterar jag några av dessa nedan.

  14. GoDaddy

  godaddy

  Godaddy är med sina strax under 19 miljoner kunder ett av världens största hostingbolag. Sedan 2012 har de köpt upp allt i sin väg, och är i särklass störst när det kommer till registreringar av nya webbadresser.

  Som ni ser ovan är deras webbsida översatt till svenska, men någon svensk support blir det tyvärr inte tal om. Sammanlagt erbjuds fyra webbhotellspaket; Bas, Komplett, Deluxe och Pro+. Rent prismässigt lägger de sig rätt nära de svenska hostingföretagen, och då är det i mina ögon bättre att använda sig av en inhemsk variant.

  Mer specifikt presterar GoDaddy bäst i direkt jämförelse med övriga utländska webbhotells-försäljare – och kan absolut vara värda en närmare titt.

  FaktaInfo
  KontrollpanelCpanel
  Säljer domännamnJa
  SidbyggareJa (gratis provperiod)
  SSL-krypteringTillval (från 42 kr/mån)
  BackupJa (tillval - 16 kr/mån)
  Kundsupport på svenskaNej
  Pengarna tillbaka-garantiUpp till 30 dagar
  Webbhotellspaket från51 kr/mån
  WebbsidaGoDaddy.com

  15. Hostgator

  hostgator-landningssida

  Den Florida-baserade webbhotellsförsäljaren Hostgator har tragglat på sedan 2002, och det som utmärker företaget mest är förmodligen de låga prisnivåerna. Men även om den gulliga alligatorn är trevlig att titta på är webbhotellslösningarna ganska kritiserade. I synnerhet är det kundsupporten samt prestandan som får mest kritik.

  Företaget har dessutom drabbats av en trojan-attack år 2006, och i början av 2019 rapporterade TechCrunch om att en säkerhetsforskare hittat ett antal sårbarheter i hosting-mjukvaran. Om detta lilla tillkortakommande har åtgärdats eller inte är det tyvärr ganska tyst om.

  Även om vi bortser från det tekniska stöket ovan håller de inte heller måttet pris kontra prestanda-mässigt – och rekommenderas därför inte överhuvudtaget.

  FaktaInfo
  KontrollpanelCpanel
  Säljer domännamnJa
  SidbyggareJa (tillval - från $4/mån)
  SSL-krypteringIngår
  BackupJa (dagligen)
  Kundsupport på svenskaNej
  Pengarna tillbaka-garanti45 dagar
  Webbhotellspaket från$2.75
  WebbsidaHostgator.com

  16. Siteground

  siteground-landningssida

  Bulgariska Siteground startade sin hostingverksamhet år 2004, och har sedan dess växt till sig rejält. Enligt diverse jämförelsesajter är de dessutom relativt populära. Sammanlagt erbjuder företaget tre typer av webbhotellspaket; StartUp, GrowBig, och GoGeek.

  Utöver detta ingår också ett antal smarta säkerhetsfunktioner. I det mest på kostade paketet, dvs. GoGeek, är det isolerade konton som gäller – vilket är ganska unikt med tanke på prisnivån.

  Men det finns tyvärr även lite att anmärka på. Om ni väljer att betala månadsvis tar företaget ut en extraavgift för det besväret. Lagringsmängden är dessutom begränsad – oavsett vilket webbhotellspaket ni fastnar för. Siteground bör därför beskrivas som ett ganska dåligt, eller i bästa fall mediokert val.

  FaktaInfo
  KontrollpanelCpanel
  Säljer domännamnJa
  SidbyggareJa (gratis)
  SSL-krypteringIngår
  BackupJa (dagligen)
  Kundsupport på svenskaNej
  Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
  Webbhotellspaket från€ 3.95
  WebbsidaSiteground.com

  17. Bluehost

  bluehost

  Bluehost, som var med i matchen redan 1996, är ett av världens största hostingföretag. Företagets lastbalanserare som har som uppdrag att bidra med stabilitet, kundkonton emellan, har kritiserats för att inte göra sitt jobb på ett bra sätt. Men allt som allt verkar majoriteten ganska nöjda med det som ingår i webbhotellspaketen.

  Det billigaste webbhotellspaketet kostar strax under €4, men då måste vi också teckna oss för 3 års-varianten – vilket säkert kan kännas lite väl häftigt för många. I övrigt erbjuds också VPS- och dedikerade servrar – men då ser prisnivån helt annorlunda ut.

  FaktaInfo
  KontrollpanelCpanel
  Säljer domännamnJa
  SidbyggareIngår
  SSL-krypteringIngår
  BackupJa (dagligen)
  Kundsupport på svenskaNej
  Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
  Webbhotellspaket från€2.68
  WebbsidaBluehost.com

  18. WP Engine

  wp-engine-webbhotell-1

  Som namnet hintar om fokuserar WP Engine enbart på WordPress-lösningar, och i korthet verkar majoriteten av kunderna vara nöjda. Prisnivåerna är dock inte alltför tilltalande – men $29-varianten, som också är billigast – är i alla fall acceptabelt utformad.

  Men allt som allt är prisnivåerna på tok för höga för att WP Engine ska kunna rekommenderas, även om de gör ett mycket bra jobb för att ge stöd för WordPress-sajter.

  FaktaInfo
  KontrollpanelEgenutvecklad
  Säljer domännamnJa
  SidbyggareJa (tillval)
  SSL-krypteringIngår
  BackupJa (dagligen)
  Kundsupport på svenskaNej
  Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
  Webbhotellspaket från$29/mån
  WebbsidaWPEnngine.com

 • Vad är Wordpress?

  WordPress är ett kompetent publiceringssystem som är helt gratis att både använda och komma igång med. Plattformen finns även klockrent översatt till svenska. Det är inga Google Translate-varianter som gäller med andra ord.

  Varje WordPress-sajt behöver ett tema, men ett gäng enklare sådana finns alltid tillgängliga från start – helt gratis. Premiumteman kan köpas till på sajter såsom CodeCanyon, och kostar vanligtvis omkring 500 kronor – men det är långtifrån ett måste.

  WordPress-gänget bjussar även på massor av gratistillägg, som ni hittar i den officiella appbutiken – där inga betaltillägg tillåts. Tilläggen hjälper bland annat till med bildoptimering, sökmotoroptimering samt mycket mer.

  Teknologin som WordPress vilar på består av PHP samt MySQL, och samtliga webbhotell som nämns ovan bör uppdatera både PHP- samt MySQL-versionerna regelbundet. Om så inte skulle vara fallet – byt hostingbolag omedelbums. För att göra ett litet tillägg fungerar även Maria-databaser utmärkt, om de uppdateras regelbundet vill säga.

  wordpress-ledord

  För WordPress-användare är den PHP-minnesmängd som webbhotells-leverantörerna erbjuder av stor vikt. Ofta räcker 256 MB PHP-minne per process, men 512 MB är alltid att föredra.

  Utöver detta är Cpanel en mycket bra kontrollpanel där nya WordPress-sajter kan installeras via ett fåtal knapptryck, med en så kallad enklicks-installation. WordPress kan förstås också installeras manuellt – men vid dessa fall krävs lite mer djupgående kunskaper.

  Oavsett vilket installationssätt ni väljer hittar ni alltid den mest aktuella informationen på WordPress officiella webbsajt – dvs. sv.wordpress.org.

 • Vad är ett webbhotell?

  Ett webbhotell är i enkla ordalag ett företag som erbjuder plats på en offentlig webbserver, vilket innebär att vi kan ladda upp våra webbsidor, och allt innehåll, på ett och samma ställe.

  Det finns även företag som erbjuder gratis webbhotell, men dessa rekommenderas långtifrån alltid då det ofta finns en eller flera hakar i deras respektive erbjudanden.

  Vissa gratisleverantörer lägger beslag på alla annonsintäkter, använder din sajt för skumma ändamål och annat trams. Utöver detta är i princip alla gratisalternativ vansinnigt prestandafattiga – vilket knappast kan ses som någon fördel.

  Det bästa är att betala för sig. Då för vi dessutom tillgång till kundsupport, bra prestanda, regelbunden säkerhetskopiering samt mycket mer. Utöver detta kan vi också fixa till mer professionella e-postadresser likt [email protected] – vilket ger ett lite mer seriöst intryck.

  För att tillägga är ett webbhotell synonymt med ett hostingbolag/hostingföretag – för att förhindra eventuell språkförbistring.

 • Varför är webbhotellen så pass populära?

  Den främsta anledningen till att webbhotells-lösningarna är så pass populära beror främst på de låga prisnivåerna. När ni tecknar er för ett webbhotells-paket delar ni resurser, och så även kostnader, med andra webbsideägare.

  Detta innebär att prisnivån kan hållas nere samtidigt som prestandan kan hållas på en bra eller mycket bra nivå.

 • Hur ofta kraschar och krånglar webbhotell?

  I regel är det en upptid på 99.9% som gäller, något annat vore helt otänkbart. Webbhotell som ligger nere för ofta sorteras bort automatiskt och brukar i regel försvinna ganska fort från marknaden.

  Samtliga alternativ som anges ovan erbjuder en upptid på minst 99.9% – med undantag för planerat underhåll vill säga.

 • Vad är Cpanel?

  Cpanel är en mycket omtyckt kontrollpanel som används av majoriteten av hostingbolagen. Programmet är lätt att lära sig och dessutom helt webbaserat, vilket innebär att vi kan komma åt det från alla uppkopplade enheter med webbläsarstöd.

  cpanel-gränssnitt

  Tack vare att verktyget är så pass populärt finns det mängder av guider att tillgå på tex. Youtube. En enkel googling på Cpanel följt av ”change password”,”change language” eller ”install WordPress” ger hur många bra och informationsrika träffar som helst.

  Tips: Använd gärna engelska som standardspråk i Cpanel – då blir det enklare att få hjälp online.

 • Hur stort lagringsutrymme behövs?

  Ett vanligt misstag som nyinvigda gör är att välja ett alltför påkostat webbhotellspaket. I regel räcker omkring 2 GB lagringsutrymme långt för en liten till medelstor WordPress-blogg.

  Ett tema väger ofta in på några tiotal megabyte, och många av tilläggen hamnar på likvärdiga nivåer.

  Den värsta boven i dramat är bilderna. Artikelbilder som inte komprimeras eller komprimeras på ett felaktigt sätt tar enormt stor plats. Somliga WordPress-teman delar dessutom upp artikelbilderna i ett tiotal olika format för att dessa ska kunna visas på ett naturligt sätt.

  Rent designmässigt är detta hur bra som helst – men om ni inte komprimerat bilderna på ett korrekt sätt sticker lagringsmängden iväg fort som attan.

  I korthet bör ni kunna räkna med att 2 GB räcker långt för en enskild sajt. Webb-butiker kräver i sin tur betydligt mer – både i lagringsväg (produktbilderna tar ofta stor plats) samt i råprestanda.

 • Hur stor trafikmängd behövs?

  I regel räcker 20 till 50 GB väldigt långt, och om det är en mindre webbsajt som ska drivas klarar ni er på betydligt mindre än så. Och igen – om trafikmängden inte skulle räcka är hostingföretaget ofta väldigt snabba med att påpeka detta.

 • Ska webbhotellet driftas i Linux eller Windows?

  I korta drag spelar detta ingen större roll. WordPress, som i sin tur är baserat på PHP, kan drivas i både Linux- samt Windows-miljöer. Ett fåtal .NET- samt ASP-appar kräver dock en Windows-miljö, men att ett webbhotell som driftas i Linux inte skulle räcka till är mycket ovanligt.

  För att förtydliga läget spelar det ingen roll vilket operativsystem som du själv använder dig av. Det operativsystem som webbhotellet kör på påverkar endast den driftade webbsidan; dvs. inloggningsalternativ, möjligheten att arbeta via kommandotolken med mera.

 • Vad är ett SSL-certifikat, och måste dessa användas?

  Ett SSL-certifikat gör att samtliga besökare, och även du som webbsideägare, skyddas mot en stor mängd sårbarheter. SSL-skyddade sajter innehåller https (inte som annars – bara http), och i många webbläsare ser ni även ett hänglås när ni besöker SSL-skyddade sajter.

  Att skydda sin webbsida via SSL-kryptering är ett måste. Google straffar ickekrypterade webbsajter obarmhärtigt, och beskriver samtliga av dessa som opålitliga – vilket de faktiskt är.

 • Vad är skillnaden mellan Maria-databaser och MySQL-databaser?

  I korthet är Maria-databaserna lite av en nymodighet som bygger på en öppen källkod, medans det är databasjätten Oracle som basar över MySQL-varianterna. MySQL-databaserna är även mer välkända och utbredda, och Maria-databaserna är i lite av ett utvecklingsskede.

  Båda av dessa är dock ursäkra samt stabila – och det spelar ingen större roll vilken av dessa ni väljer att använda er av.

 • Kan ett Let’s Encrypt-certifikat hålla sajten säker?

  Let’s Encrypt är ett säkert och fullgott SSL-alternativ med öppen källkod, men det finns samtidigt ett antal mer avancerade alternativ att välja på. Premiumvarianter såsom Comodo behöver inte förnyas lika ofta och vissa (men långtifrån alla) anser att dessa erbjuder bättre skydd.

  lets-encrypt-marknadsföringsmaterial

  Men samtidigt är Let’s Encrypt fullt tillräckligt för i princip alla. Vissa hostingföretag har dessutom kört rena smutskastningskampanjer för att få folk att betala för premiumcertifikat, vilket är rent förkastligt.

  I korthet är Let’s Encrypt både säkert och lätthanterligt – och ett bra val för alla som inte har extremt höga krav.

 • Vad är en dedikerad server?

  En dedikerad serverlösning innebär att du som kund hyr en server av ett hostingföretag. Tack vare detta isoleras samtliga av dina sidor från övriga kunder, samtidigt som prestandan ni får ta del av ofta springer varv runt diverse webbhotellslösningar.

  En dedikerad server-lösning är dock överkurs för nästan alla privatkunder, i synnerhet med tanke på den väldigt saltade månadskostnaden.

 • Vad är en VPS-server?

  En VPS-server är lite av ett mellanting till ett webbhotell och en dedikerad server. Här delas en fysisk server upp och blir till ett antal virtuella sådana.

  Dessa kan också hållas isolerade från varandra, vilket innebär att säkerhetsläget ser lite bättre ut jämfört med många av webbhotellslösningarna.

  Prisnivån är förvisso ofta ganska hög, och en webbhotellslösning är nästan alltid det mest prisvärda samt logiska valet.

 • Vad behövs för att skapa och lägga upp en egen webbsida?

  Här tjongar vi till med ett litet exempel. Kalle är fascinerad av spelkulor och vill blogga om dessa. Då behövs både ett domännamn samt ett webbhotellspaket.

  Kalle går in på Misshosting.se – kikar om kalleskulor.se är ledigt – och slår till.

  misshosting-köpa-domän

  När domänen väl är köpt måste ett webbhotellspaket köpas in. Då Miss Hosting bjussar på domänavgiften för det första året tillkommer endast abonnemangskostnaden för webbhotellet – som inte är särskilt blödig.

  Efter att denna är betald får ni tillgång till Cpanel – och väl där tar det inte många minuter att komma igång med WordPress.

  installera-wordpress

  Utöver detta är det också en bra idé att bekanta sig med kundsidorna. Där dimper bland annat nya fakturor in, och på samma ställe går det även att hantera samtliga sajter som ni basar över.

  kontrollpanel-miss-hosting

 • Är det svårt att öppna en e-butik?

  Nej, det går finfint via tex. WordPress samt WooCommerce-tillägget. WooCommerce är en av världens mest populära e-handelsplattformar, och funkar utmärkt tillsammans med WordPress.

  WooCommerce är helt gratis och det tar inte många minuter att komma igång. Via några enkla knapptryck kan tex. fraktsätt, kassa-sidor (med betalsätt), produktsidor och mer läggas till.

  Och om ni har svårt att komma igång finns det dessutom drösvis med guider på Youtube som beskriver hur samtliga funktioner fungerar från scratch.

  woocommerce

  En e-butik ställer även mer krav på det webbhotell ni använder er av. PHP-minnet bör vara väl tilltaget – och ett stort antal MySQL-databaser bör erbjudas. Men i korthet bör alla enterprise- samt företagspaket duga hur bra som helst.

  Om ni vill slippa WordPress och WooCommerce kan förstås även Heymo eller Hemsida24 vara bra val.

  Inlärningskurvan blir då inte lika brant, och allt som allt kan det vara en extra trygghet att vara kund hos ett hostingbolag som bara fokuserar på en sak – dvs. e-butikslösningar.

 • Är det svårt att byta webbhotell?

  Det är inte jätteenkelt, men särskilt svårt är det inte heller. Om det är WordPress som gäller måste ni flytta databaser, filer samt e-postkonton från det gamla webbhotellet till det nya. Har ni tur ingår flytthjälp utan extra kostnad – men det är tyvärr ganska ovanligt.

  Om ni inte är experter får ni i regel räkna med en viss nertid medans bytet sker. Men om det är en större och välbesökt sajt som ska maka på sig ser ofta hostingföretaget till att nertiden minimeras – eller i bästa fall uteblir helt.

 • Vilka kriterier har använts för att utse de bästa webbhotellen?

  Att ta reda på vilket webbhotell som presterar bäst är en svår historia. Jag har själv använt mig av tre alternativ som ni hittar i topplistan ovan. För min del är det numera Miss Hosting som gäller – och det valet har jag inte ångrat en sekund.

  I övrigt har jag kikat på recensioner på bland annat Reco.se samt Trustpilot.se – där kunderna själva får säga sitt. Jag har även vänt mig till bekanta som arbetar inom webmaster-svängen, för att kunna ta del av deras erfarenheter och tips.

  Kortfattat har följande kriterier spelat mest roll:

  • Pris kontra prestanda
  • Kundnöjdhet samt omdömen online
  • Personliga erfarenheter

 • Sammanfattande tankar
  Miss Hosting är det bästa webbhotellet i Sverige. Låga priser kompletteras med bra såväl prestanda som kundservice.
  Betyg:
  9.0
  Prenumerera
  Notifiera mig om
  guest
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  Visa alla kommentarer
  Miss Hosting
  Betyg:
  9.0
  • Bästa webbhotellet i Sverige
  • Billigaste webbhotellet i Sverige
  • Bra kundsupport

  Mer om VPN