Meny

Det här året släpptes färre ”screener”-läckor än någonsin vid Oscarsgalan

Som många vet har Oscarsgalan, eller Academy Awards, precis dragit mot sitt slut. Bland vinnarna hittade vi till exempel Bohemian Rhapsody, Black Panther, Green Book, och Roma, som alla kammade in ett antal statyetter. Svenska Ludvig Göransson drog även hem en statyett för filmmusiken bakom en av titlarna, Black Panther.

Oscars-”säsongen” är även en viktig tid när det kommer till piratscenen. Detta då det ofta läcks så kallade screeners som i sin tur skickats till galans jurymedlemmar för att de ska kunna bedöma filmerna. Dessa kopior brukar nästan alltid vara av hög kvalitet vilket gör dem till ett hett byte för releasegrupperna, men det här året har vi bjudits på ovanligt få läckor.

Enligt Torrentfreak beror nergången på flera orsaker. DVD-krypteringen har blivit svårare att knäcka, Hollywood gör livet surt för releasegrupper som aldrig förr och antalet grupper som specialiserar sig på screeners har minskat rejält.

Siffrorna som samma källa grävt fram kan vara något missvisande då releasegrupper som kommit över en screener inte publicerar den om det finns en bättre version tillgänglig, och så var fallet när det kommer till en rad av årets Oscarsnominerade filmer.

Som ni ser i graferna nedan har antalet screeners som släppts i samband med Oscarsgalan dippat rejält, samtidigt som antalet Oscarsfilmer som funnits ute med bra kvalitet är kvar på en hög nivå. Med andra ord lär inte Hollywood-gänget kunna andas ut på ett bra tag till.

torrentfreak screeners statistik torrentfreak statistik screenters

Prenumerera
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN