Meny

En thailändsk ”copyright-agent” försökte luras – men fick det han förtjänade

En 15-årig thailändsk flicka, ”Orn”, har som vana att sälja krathong floats inför en stor festival. Detta året var inget undantag, och via Facebook fick hon in en rekordorder på 136 ljuslyktor. Det enda kruxet var att dessa skulle efterlikna ett gäng upphovsrättsskyddade seriefigurer.

Det önskemålet uppfylldes, men när flickan skulle leverera ljuslyktorna dök en självutnämnd copyright-agent upp och krävde henne på 50.000 baht, eller omkring 16.000 kronor. I samband med detta blev hon dessutom arresterad och fick spendera natten i finkan.

Men men, som rubriken säger fick mannen det han förtjänade. När fallet uppmärksammats i media klev fler utpressningsoffer fram. Och när bolaget som ägde rättigheterna till seriefigurerna gick ut och sa att de inte kände till mannen ifråga fick han det än mer svettigt. Copyright-agenten visade sig tillslut vara en taxiförare vars fru sålde köttbullar i närområdet.

Nu ser det ut som att mannen kommer att arresteras framåt slutet av veckan, och tjejen som grundlurats har sålt mer krathong floats än någonsin tidigare. Hälften av pengarna kommer att gå till hennes utbildning, och den andra delen slängs in i familjens hushållskassa.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN