Meny

Facebook har snackat mer om sitt antipiratsystem

Många större teknikjättar försöker hålla nätpiraterna på mattan, så även Facebook. Företaget ifråga har precis deltagit på ett möte som organiserats av EU-kommissionen. Väl där har de snackat loss om sitt automatiska filtreringssystem, “Rights Manager”-verktyget, som ska rensa bort piratkopierat material per automatik.

Mer specifikt förbereder teknikbranschen sig inför implementeringen av Artikel 17, eller uppladdningsfiltret. Facebook menar att deras nuvarande system fungerar ganska bra. Men teknikjättarnas uppladdningsfilter har dock en stor svaghet; de kan inte skilja på upphovsrättsskyddat material och fullt lagligt sådant, såsom memes, parodier och annat som är tillåtet även efter att Artikel 17 införts.

Storföretagens antipiratsystem är kraftfulla men långtifrån perfekta, och när Artikel 17 väl införs kan det bli full panik om teknikföretagens filter inte fungerar bättre än vad de gör idag. Om ni har 10 timmar över kan ni välja att lyssna på hela mötet, som finns tillgängligt på EU-kommissionens webbsida.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN