Meny

Fem miljoner har skrivit under namninsamling för att stoppa Artikel 13

Den populära namninsamlingen vid namn ”Save The Internet!” har nu fått fem miljoner underskrifter rapporterar Torrentfreak. På båda sidorna kampanjas det för fullt, även om motståndarna är betydligt mer högljudda.

Tidigare har över 100 organisationer inklusive Stim, Copyswede och Journalistförbundet manat EU-parlamentarikerna att rösta igenom upphovsrättsreformen omedelbums. Men mycket mer än så har inte ja-sidan att skryta med.

change.org-namninsamling
Bara 1 miljon underskrifter kvar till målet uppnås

Förutom namninsamlingen har nej-sidan även fått Wikipedia på sin sida. Detta då den tyska och tjeckiska versionen av kunskapsbasen har stängt igen under ett dygn i protest mot Artikel 11 och 13. Utöver detta drivs även ett projekt kallat Pledge2019, där målet är att få EU-parlamentariker att lova att rösta nej vid slutomröstningen. Än så länge har 126 ledamöter dyrt och heligt lovat att rösta nej, men fler namn behövs.

pledge-2019-mot-article-13
Dessa politiker kan vi vara stolta över..
pledge-2019_-against-article-13
Skärp dig Aleksander!

Som ni ser på bilden nedan har tyskarna börjat demonstrera hej vilt mot den påtänkta reformen. I Sverige ska demonstrationer hållas i bland annat Göteborg, Stockholm och Malmö. Några på nej-sidan har tyvärr dragit det hela lite väl långt och bombhotat Alex Voss, vilket känns som en riktigt kontraproduktiv idé.

demonstrationer-artikel-13
Imorgon den 23 mars demonstrerar göteborgarna

Hur som helst vet ingen när slutomröstningen drar igång. På ryktesvägar är det i slutet av mars eller i början av april som gäller. Tills dess pågår kampen för fullt.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN