Meny

Har IPTV-försäljarna börjat gå bananas?

De som väljer att sälja olicensierade IPTV-abonnemang har hållit huvudet kallt under ett antal år – men detta kan vara på väg att förändras. Numera saluför många av IPTV-försäljarna ”pirat”-abonnemangen direkt på Youtube, vilket har visat sig vara en ganska klantig väg att gå.

Väl där skryter många av dem, såsom iTrustStream och Bexa Boss Lady, om hur mycket pengar de tjänar medans de glatt berättar exakt hur försäljningsprocessen går till.

bexxa-boss-lady

Inte ens fansen kan hålla kakhålet stängt:

kommentarer-för-video-om-iptv-försäljning-1

Förra veckan blev IPTV-hubben Boom Media, som befolkas av ett antal IPTV-försäljare, stämda av en amerikansk upphovsrättsorganisation av just denna anledningen – det vill säga att de inte kunde hålla klaffen online.

I Boom Media-fallet lär dessutom vilken upphovsrättsadvokat som helst kunna vaska fram en fällande dom. Detta då en av försäljarna skrikit ut följande på Youtube:

“it’s pirated f**cking streams. It’s no different than buying f**king knockoff shoes. It’s black market shit.”

Frågan man kan ställa sig är: Varför har IPTV-försäljarna blivit så pass oförsiktiga? Tidigare har de använt sig av VPN-teknik och drivit runt på diverse internetforum, men numera kan många av dem betraktas som lite av kändisar.

Är det någonting skumt i dricksvattnet, eller har olicensierad IPTV blivit så pass vanligt att ingen längre höjer på ögonbrynen? Och när tillräckligt många tar del av olicensierade IPTV-strömmar, kommer upphovsrättslobbyn ens kunna rubba affärsmodellen?

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN