Meny

Kape vill köpa Private Internet Access

Kape Technologies, som för närvarande äger Cyberghost och Zenmate, har som avsikt att köpa upp Private Internet Access, rapporterar Torrentfreak. Omkring 1 miljard kronor landar köpesumman på, och utöver detta ska Kape även betala av PIAs skulder, som uppgår till cirka 350 miljoner kronor.

Kapes vd, Ido Erlichman – menar att detta leder till att bolaget blir en riktig storfräsare inom VPN-branschen:

“In one acquisition, I believe we have positioned Kape to fast become one of the leading digital privacy service providers in the world, empowering consumers to manage their own data and digital security.”

Om köpet väl genomförs ska PIA inte påverkas på något sätt, men vissa kunder har beskrivit att de känner sig lite oroliga då Kape tidigare varit ett reklambolag, som i sin tur installerat oönskade webbläsartillägg (”toolbars”). Kape spenderar numera 100% av sitt krut på just cybersäkerhet, och det finns inga konkreta bevis på att de inte skulle ha rent mjöl i påsen.

Och för att förtydliga läget: Alla VPN-aktörer granskas extremt hårt. Så fort något enskilt VPN-företag slarvar med säkerheten straffas de obarmhärtigt. För att nämna ett exempel samarbetar HideMyAss med upphovsrättslobbyn, vilket de fått ta emot många skopor hat för.

Om affären väl blir av får PIA mer pengar att röra sig med, vilket bör leda till att de kan leverera en bättre tjänst. Om så inte blir fallet justeras recensionen därefter.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN