Meny

Kingdome Come-utvecklarna har ett skön inställning till piratkopiering

Warhorse Studios började sin resa år 2014 då Kickstarter-projektet Kingdom Come fick se dagens ljus. År 2018 släpptes spelet, som snabbt blev en stor succé. I synnerhet på PC-sidan, där piratkopieringen är ganska omfattande.

kickstarter-kingdom-come

Bara några timmar efter att spelet släppts var kopieringsskyddet överlistat, och spelet uppladdat på diverse piratsajter. Men det gjorde inte ett jota då Warhorse-gänget släppte titeln via GOG – där alla spel är helt DRM-fria.

Tack vare succén har spelstudion tjänat en hel del kosing. Exakt ett år efter att Kingdom Come: Deliverance släpptes blev de dessutom uppköpta av THQ Nordic för omkring 300 miljoner kronor. Och med så pass mycket slantar i bakfickan har de nu valt att renovera kontoret:

kingdom-come-kontorslokal

De passade även på att uppmärksamma relesegruppen Codex, som klarade av att ta sig förbi spelets minst sagt magra kopieringsskydd. På bilden nedan ser ni informationsfilen, eller NFO-filen, som återfinns i den crackade versionen av spelet.

kingdom-come-nfo-tavla

Warhorse verkar inte ha något otalt med piratvärlden, och det kan man förstå då Kingdom Come blev en försäljningssuccé utan dess like, trots att spelet ligger uppe på alla tänkbara torrentsajter.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN