Meny

La Ligas superdator ska kartlägga Coronavirus-spridningen istället för pirater

Corona-pandemin ser inte ut att maka på sig under den närmaste tiden, och som en konsekvens av det har La Ligas antipirat-dator, supermaskinen ”Demogorgonin”, fått omdirigera sina resurser. Samma burk är placerad i Madrid, och Torrentfreak menar att den är mer än 4.200 gånger kvickare än en vanlig desktop-burk.

Mer specifikt kan den inte längre jaga piratströmmare, då det är svårt att haffa sådana när högstaligan är nedstängd. Samma dator la tidigare sina extraresurser på att bekämpa cancer, men numera är det Covid 19-pandemin som har dess fulla uppmärksamhet.

la-liga

Närmare bestämt hjälper Demogorgonin till med att kartlägga virusproteinets inblandning när det kommer till både spridningen av Covid 19, samt själva sjukdomsförloppet. Med på tåget hittar vi även Den tyska grenen av PiratpartietThe Pirate Society samt Torrent Invites, som alla gör sitt för att kartlägga samma virus.

Somliga upphovsrättsinnehavare är dock bara till besvär, i synnerhet de som basar över dyra sjukhusapparater. Många av dem säger fortfarande stopp och belägg när det kommer till tredjepartsreparationer, vilket har gjort läget än mer akut, i synnerhet i sjukhus som är belagda i ekonomiskt utsatta regioner. Ifixit har dock skapat ett snyggt utformat reparationsprogram där tekniskt viktiga detaljer finns på plats, som i sin tur bör rädda liv.

ifixit-reparationsprojekt

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN