Mega.nz och Openload blockeras i Brasilien

Fildelnings-legendaren Kim Dotcom skapade Mega.nz år 2013, men på senare år har han distanserat sig lite. Troligtvis på grund av hans eventuella utlämning till USA, vilken han och frugan försöker förhindra in i det sista. Men avståndstagandet har dock inte hämmat tillväxten, då sajten numera är en av världens största fildelnings- och filuppladdnings-plattformar.

I Brasilien vinner de dock inte några popularitetspriser då både Mega.nz samt den likvärdiga sajten Openload.com blockerats som en konsekvens av en dom som föll för nästan tre veckor sedan, dvs. den 12 november 2019.

De internetoperatörer som omfattas av blockeringsdomen använder sig av DNS- samt IP-blockeringar som kan luras tack vare VPN-tekniken. Så det kan knappast beskrivas som omöjligt att ta sig igenom spärrarna.

mega.nz_
Mega.nz

Mega menar själva att domen är orättvis och säger även att de arbetar på att ta fram en lösning. Vem eller vilka som lobbat till sig blockeringarna är än så länge okänt, men BAST (Brazilian Association of Subscription Television) är huvudmisstänkta enligt Torrentfreak. Och jepp – det är en av deras videor som ni hittar i toppen av artikeln.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer