Meny

NordVPN har låtit utomstående aktörer granska deras loggpolicy

NordVPN menar själva att de inte sparar några som helst loggar som riskerar röja identiteten på enskilda användare. Som ett bevis på att de talar sanning har företaget nu låtit fyra externa aktörer granska deras verksamhet, och i rapporten visar det sig att NordVPN lever upp till sina löften.

Det har länge ryktats om att NordVPN ska vara sammanlänkat med det lettiska IT-företaget Tesonet. Ett rykte som NordVPN alltid har förnekat. Revisionen som nyligen genomfördes var ett sätt för företaget att bevisa att de har rent mjöl i påsen. Rapporten får inte redovisas i sin helhet med NordVPN har sammanfattat resultatet i deras blogg. Torrentfreak har fått granska hela rapporten och säger själva att det som står i NordVPN:s blogg stämmer överens med rapportens innehåll.

I rapporten stod det skrivet att NordVPN inte loggar några IP-adresser och inte spårar användarnas aktivitet på något sätt. Däremot sparas en liten mängd data som skvallrar om hur många användare det är som är uppkopplade på samma abonnemang. Dessa uppgifter tas dock bort efter 15 minuter. Alla VPN-leverantörer sparar dock dessa typer av uppgifter, och det är ändå betryggande att informationen tas bort så pass snabbt.

Tips: Jämför och välj den bästa VPN-tjänsten genom att klicka här.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN