Meny

Overplay VPN

Erbjuder både VPN- och Smart DNS-tjänster

Overplay VPN, som för övrigt även erbjuder Smart DNS-tjänster, ger dig fullgod säkerhet till ett mycket bra pris. Stöd finns för OpenVPN finns och de krypteringsalternativ som erbjuds är även de mycket säkra.

Egen mjukvara erbjuds för närvarande för både PC, Android, iOS och Mac. Om du vill kunna använda Overplay på dina andra enheter såsom Iphone, Android eller routers, får du ställa in VPN-tjänsten manuellt.

Även om inte dedikerade applikationer finns att tillgå för ovanstående enheter, fungerar trots detta VPN- och Smart DNS-tjänsterna mycket bra även vid dessa om det blir lite ”pilleriplock” innan du kommer igång.

overplay vpn stödda enheter (Windows Mac Android iOS)
Företagets dedikerade mjukvara fungerar utmärkt tillsammans med ovanstående enheter

Endast en samtida uppkopplad enhet tillåts

Overplay VPN erbjuder tyvärr bara stöd för en samtida uppkopplad enhet, vilket bör räknas som mycket snålt tilltaget, men kan säkert passa någons behov som bara har behov av en samtida uppkoppling på ett och samma abonnemang. Några begränsningar finns dock inte vad gäller hastighet, datamängd samt serverbyten.

Det är enkelt att komma igång med programvaran för både Windows och Mac, skulle du fastna och inte förstå någon detalj av installationsförloppet finns mycket välskrivna guider att tillgå på webbsidan.

Skulle även guiderna svika finns kundsupport att tillgå ”24/7” via ett mailformulär. Vid kontakt med kundtjänst skriver du ner dina personliga uppgifter och vad frågan gäller. Därefter får du svar inom kort, oftast inom en arbetsdag.

OverplayVPN erbjuder inget gratis prova på-konto, dock bjuder företaget på en 5 dagars pengarna tillbaka-garanti. Du kan även välja att teckna avtal för enbart Smart DNS om du vill komma lite billigare undan. Om du också vill ha tillgång till VPN-funktionalitet kan du välja att även få stöd för detta.

Värt att notera är dock att priset dubbleras om du vill ha tillgång till både Smart DNS och VPN. Som med många återförsäljare av VPN-tjänster bör du även välja att teckna ett längre abonnemang för att på så sätt få mest VPN-skydd för pengarna.

Serverkapacitet och hastighet

Overplay VPN erbjuder över 650 servrar i 50+ länder, vilket bör ses som mycket generöst. Inga hastighetsbegränsningar märktes av vid testtillfället och serverbyten skedde omedelbart och utan fördröjningar.

lista med tillgängliga servrar Overplay (Tyskland USA Schweiz Sverige Island Nya Zeeland)
I detta lilla axplock skymtar vi servrar i bland annat USA och Sverige..

Säkerhet och kryptering

Stöd finns för OpenVPN och AES 256-kryptering, vilket är det mest effektiva krypteringsskyddet på marknaden just nu. Den mest populära kryptovalutan, Bitcoin, finns det tyvärr inget stöd för i nuläget. Betalning sker för närvarande enbart via kreditkort och PayPal.

Overplay payment options (Visa Mastercard Paypal)
Här är det tyvärr lite fattigt..

Torrenting och p2p

Torrenting är tillåtet på samtliga servrar. Vi kunde därmed ladda ner en testfil via torrentprotokollet (vi använde oss av VPN-versionen av Overplay) med mycket gott resultat. På Smart DNS-tjänsten är tyvärr dock p2p-trafik bandbreddsbegränsat, vilket innebär att Overplay har rätt att förbjuda torrenting när en viss (okänd) datamängd har uppnåtts.

Fildelning dock helt obegränsad vad gäller VPN-tjänsten samt den kombinerade Smart DNS och VPN-tjänsten.

Kundsupport

Den kundsupport som erbjuds finns att tillgå via mailformulär. Tyvärr finns ingen webbchatt att tillgå men kundsupporten svarade dock snabbt (svar inom en till två timmar) via mail båda gångerna de kontaktades.

SmartDNS och VPN Overplay
Overplay erbjuder både SmartDNS- och VPN-skydd. För maximalt skydd bör de båda teknikerna användas tillsammans

Prisvärdhet

VPN-leverantören erbjuder två olika typer av abonnemang. Det ena innehåller ”bara” stöd för Smart DNS och den andra abonnemangsformen ger stöd för både Smart DNS samt VPN, vilket ger det bästa, men dyraste skyddet.

Du sparar sedvanligt pengar genom att teckna dig för abonnemang med längre löptid. Vårt råd till dig är att du väljer att teckna dig för det lite längre abonnemanget, om du skulle ångra dig kan du i vilket fall begära pengarna tillbaka inom fem dagar.

Sammanfattning:

Overplay är inte pest och pina, men tyvärr inte tillräckligt bra för att kunna rekommenderas. Ta gärna en titt på topplistan, där rekommenderas ExpressVPN och NordVPN varmast.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN