Meny

Pirat IPTV-kunder kikar helst på Public Service-kanaler

Många länder inklusive Sverige, Storbritannien, Tyskland och Norge tar ut en fast avgift för sina Public Service-kanaler. Vi svenskar betalar som många vet vår avgift direkt via skattesedeln, vilket innebär att densamma är kvar, men lite bättre dold än tidigare vill säga.

På senare år har antalet pirat IPTV-tjänster ökat markant. Allt som behövs för att ta del av dessa är en snabb internetuppkoppling – och vips har man tillgång till tusentals betalkanaler från Viasat, Cmore och många fler tv-jättar.

Men enligt Torrentfreak är det inte de dyra premiumkanalerna som lockar mest. Samma källa har snackat med en större pirat IPTV-leverantör och denne intygar att gratiskanalerna är vansinnigt populära. Både förstaplatsen samt andraplatsen roddes enligt tittarstatistiken hem av iTV HD och BBC 1, två gratiskanaler som britterna betar tv-licensavgift för.

iptvking-marknadsföringsmaterial

En stor anledning till gratiskanalernas popularitet sägs bero på smidigheten det innebär att ha alla kanaler samlade på ett och samma ställe. Själva IPTV-tekniken sägs även den vara överlägsen då konventionella tv-signaler ofta har svårt att ta sig ut på landsbygd och övriga mer svåråtkomliga ställen.

Sveriges Public Service-gäng, det vill säga SVT, har satsat på internetbaserade tjänster även de. SVT Play fungerar hur bra som helst, men vi blir samtidigt utan livesändningar, vilket innebär att en pirat IPTV-lösning oftast beskrivs som det mest allsidiga valet.

Det är med andra ord pirat IPTV-aktörer som pressar på och sätter krav på sedvanliga tv-aktörer, som tvingas anpassa sina respektive erbjudanden för att inte tappa kunder. Det hela kan i stort påminna om piratkopieringen av mp3-filer som gav upphov till Spotify, ett företag som lanserade en helt ny affärsmodell. En ganska framgångsrik sådan om ni frågar mig.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN