Meny

Pirater använder sig av Apples utvecklarprogram för att sprida hackade appar

Pirater och moddare har utnyttjat Apples utvecklarprogram för att sprida hackade versioner av populära appar såsom Spotify, Pokemon Go, Minecraft och Angry Birds, skriver The Verge.

Angry Birds-appen hade blivit modifierad för att inte längre tillåta annonser och likadant var det med Spotify-appen. Apple kämpar bevisligen stenhårt med att hålla koll på vad utvecklarna gör men när en sådan licens ”bara” kostar omkring 3.000 kronor att skaffa sig (och lite företagsinformation som man enkelt kan googla sig till) blir det nog svårt att stoppa de utvecklare som tar för stora friheter.

Apple stänger av alla utvecklarkonton som innehåller modifierad eller illegalt nerladdad programvara på momangen. Just nu är det dock hela havet stormar som gäller, och då utvecklarlicenser säljs kors och tvärs på diverse onlineforum ser läget inte ljust ut för teknikjätten.

Skumma utvecklarkonton har även möjliggjort att appar som innehåller pornografiskt material och annat som förbjuds enligt företagets riktlinjer har kunnat laddas ner på vanliga (dvs, inte jailbreakade) iPhones.

För att komma tillrätta med det hela har ska Apple tvinga alla utvecklare att använda sig av tvåfaktorsinloggning i framtiden, men frågan är om detta hjälper?

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN