Meny

Så lyckas VPN-företagen med sin SEO

Vi på VPNBasen gör allt för att försöka lyckas med vår SEO, och detsamma gäller förstås för VPN-företagen. I denna artikel ger vi dig en bättre inblick i hur VPN-företagen arbetar i sina försök att ranka bättre på Google.

5 sätt VPN-företagen arbetar med sin SEO

  1. De skriver SEO-anpassade texter.
  2. De köper länkar.
  3. De har en ideal innehållsstruktur.
  4. De har SEO-optimerade webbsidor.
  5. De är experter på teknisk SEO.

Nedan berättar vi mer om de arbetssätt inom SEO som vi precis nämnde i större detalj.

1. VPN-företagen skriver SEO-anpassade texter

Att skriva SEO-anpassade texter handlar om ett tiotal saker, men en av de viktigaste faktorerna inom just SEO-texter är att du ska ge besökarna ett heltäckande svar på deras sökintention. Med sökintention menas den eller de frågor de vill ha svar på när de söker efter någonting på Google.

Inom denna kategori inkluderas även att VPN-företagen ska ta fram nyckelord såsom ”VPN Sverige” och träffa dessa på viktiga ställen såsom i brödtext och i olika typer av rubriker.

Det är även viktigt att ge besökarna ett snabbt svar på det de vill ha reda på, och detta genom att använda sig av den upp-och-nedvända triangeln som verktyg.

Upp och nedvand pyramid for seo texter

Om du använder den upp-och-nedvända triangeln ser du även till att inkludera det viktigaste innehållet över vecket, eller ”above the fold”.

Above the fold for vpnforetagen

Värt att tänka på är att viktigt innehåll inte bara inkluderar textmaterial utan även call to action-knappar och dylikt.

2. VPN-företagen köper länkar

För att synas högt upp på Googles resultatsidor är det i många fall nödvändigt att ha starka tillbakalänkar. Det vill säga länkar från andra webbsidor som pekar mot VPN-företagets webbsida.

Det finns många sätt att skaffa tillbakalänkar, men det smidigaste är att köpa länkarna av en byrå inom digital marknadsföring såsom AWISEE. Deras vd Gustav Andersson har förtydligat att de arbetar med många VPN-företag, och att han och resten av medarbetarna märkt att det finns ett ökat tryck för såväl länkar som digital marknadsföring i stort.

Som du ser nedan kan VPN-företagen gästblogga, lägga till länkar i branschkataloger och försöka skriva så bra material att de får länkar utan att behöva göra något själva.

Bygga lankar

Men det smidigaste är som sagt att köpa länkar. Google säger att ingen borde köpa länkar, men då alla inom SEO och webbpublicering förstår att länkar är en handelsvara måste VPN-företagen i princip alltid betala för länkarna.

3. VPN-företagen har en ideal innehållsstuktur

Alla stora VPN-företag har en logisk och väl genomtänkt innehållsstruktur.

Men vad menas med det egentligen?

Jo, med innehållsstruktur menas att VPN-företagen inte kan publicera material ”som de känner för det”. De måste nämligen ha alla artiklar i åtanke,

Ostrukturerat innehallskluster for VPN artiklar

och ”klistra samman” dem med internlänkar så att varje ämnesområde bildar ett innehållskluster.

Demonstration over ett innehallskluster

Läs mer: Så fungerar affiliate marketing!

4. VPN-företagen har SEO-optimerade webbsidor

Två viktiga faktorer inom SEO för webbsidor är att de ska laddas snabbt och att de ska fungera idealt på mobiltelefoner.

Google har själva sagt att en laddningstid på mellan 2 och 3 sekunder är tillräckligt bra, men en snabbare laddningstid än så är såklart ett plus i kanten.

Google har även förtydligat att de arbetar med något som heter mobile first indexing. Det är en metod som betyder att Google först och främst tittar på den mobila versionen av webbsidor, och alltså lägger betydligt mindre energi än förut på att utvärdera VPN-företagens webbsidor för stora enheter såsom desktop- och laptop-datorer.

5. VPN-företagen behärskar teknisk SEO

Som rubriken säger är alla större VPN-företag bra på teknisk SEO som bland annat innefattar att:

  • Det ska finnas så få brutna länkar som möjligt.
  • Bilderna ska vara optimerade enligt bästa praxis.
  • Webbsidorna ska skyddas med HTTPS-protokoll.
  • Materialet ska markeras upp med strukturerade data.
Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN