En dansk domstol har tvingat Telenor att blockera sport-streamingsajten Rojadirecta, och pådrivarna var den här gången RettighedsAlliancen samt La Liga.

Rojadirecta är dock inga nybörjare när det kommer till domstolsbataljer. Senast förra året vann de i ett uppmärksammat amerikanskt mål, och förklarades då som en helt rumsren sajt.

Men turen har dock börjat vända. Internetoperatörer i både Peru och Ecuador har blivit tvungna att blockera sajten, och efter att den danska domen nu har fallit kanske det kan bli Sveriges tur härnäst? Rojadirecta-gänget menar i sin tur att det är användarna som laddar upp filer, inte de själva, och tycker därför inte att RettighedsAlliancen ger en rättvis bild av läget.

Förlusterna i Rojadirecta-lägret är dock ganska små. Då det var inte dem, utan Telenor, som fick visa upp sig i rätten, vilket betyder det att inget skadestånd kan begäras ut från Rojadirecta. Den danska användarbasen är dessutom relativt liten, vilket betyder att inkomstbortfallet blir minimalt.

Rojadirecta kan överklaga domen om de så önskar, och enligt Torrentfreak överväger de den möjligheten just nu.

Hela domen finns att läsa här.

 

 

[/bg_collapse]

dgfdsg
dsaffds
Show More
   Prenumerera
   Notifiera mig
   guest
   0 Comments
   Inline Feedbacks
   View all comments