Meny

Lås upp Dplay utomlands med en VPN

Dplay är helt otillgängligt utanför Sveriges gränser, men det gör ingenting. Med rätt VPN-tjänst kan ni ”lura systemet”, och få tillgång till Dplay även om ni befinner er utomlands. Tack vare det kommer ni åt filmer, tv-serier, live-tv-kanaler och mycket annat på ett ganska smidigt sätt.

Vad är Dplay?

Dplay, eller Discovery Play, är en nordisk tv-plattform som slog upp dörrarna år 2015, och finns tillgänglig i Sverige, Norge, Finland samt Danmark. Utöver nya tv-serier och filmer ingår även följande live-tv-kanaler:

 • Kanal 5
 • Discovery Channel
 • Eurosport
 • Kanal 9
 • Kanal 11
 • Animal Planet
 • TLC
 • ID

Och jepp – en herrans massa sport följer också med på köpet. På Dplay hittar ni bland annat:

 • Fotbollsmatcher från Allsvenskan, Superettan, Champions League och FA-cupen.
 • Svensk innebandy
 • ATP-turneringar i tennis
 • Svensk handboll
 • Matcher från den svenska Futsalligan.

Tillsammans med mycket annat.

sport-på-dplay

Vad kostar Dplay?

Ett Dplay Premium-abonnemang kostar från 79 kronor i månaden, men det går att komma undan med att inte betala ett skvatt.

dplay-premiumkonto

Om ni kör på gratisvarianten behöver ni inte ens registrera några kortuppgifter, men då måste ni samtidigt stå ut med lite reklam.

dplay-gratis

Premium-abonnemangen är helt utan bindningstid. Om ni väljer att gå den vägen får ni se allt som Dplay har att erbjuda, helt utan jobbig marknadsföring och annat trams.

Är det svårt att låsa upp Dplay utomlands?

Nej, den lilla manövern tar maximalt någon minut.

Steg 1: Skaffa en kompetent VPN-tjänst, såsom Cyberghost(recension) eller ExpressVPN(recension). De fungerar utmärkt för att kunna överlista Dplay:s skydd, och presterar perfekt inom alla mätbara kategorier.

Steg 2: Ladda ner en VPN-app till den enhet ni använder er av. Hos Cyberghost hittar ni egenutvecklade sådana för alla vanliga enheter, inklusive Windows, Mac, iOS och Android.

Steg 3: Koppla upp er mot en svensk server. Ta er till Dplay:s webbsida och logga in.

cyberghost-svensk-server

Steg 4: Nu är Dplay upplåst, och ni kan därmed streama hur mycket ni vill.

dplay-har-låsts-upp-med-cyberghost

Kan man kika på Dplay Sverige i Norge?

Ja, det går alldeles utmärkt. Anslut er till en svensk VPN-server och surfa in på Dplay.se. Om ni gör så får ni tillgång till hela det svenska utbudet, även om ni skulle råka befinna er lusekoftornas land.

Kan man kika på Dplay Norge i Sverige?

Det går fint det med. Anslut er till en norsk VPN-server och traska in på Dplay.no, sen är det lilla problemet utsuddat.

För att sammanfatta läget: Gör så här för att hoppa mellan de olika ländernas utbud:

 • Dplay Sverige | Svensk VPN-server | Dplay.se
 • Dplay Norge | Norsk VPN-server | Dplay.no
 • Dplay Finland | Finsk VPN-server | Dplay.fi
 • Dplay Danmark | Dansk VPN-server | Dplay.dk

Hur fungerar en VPN-tjänst?

VPN-företagen kapslar in era internetuppkopplingar i en skyddande tunnel. Mer specifikt döljer de era riktiga IP-nummer, och ersätter dessa med IP-adresser som de själva förfogar över.

Om ni exempelvis skulle befinna er i Thailand har ni ett thailändskt IP-nummer. Om ni då kopplar upp er mot en svensk VPN-server får ni ett svenskt sådant, och ni kan därmed låsa upp Dplay, SVT Play, Viaplay och många andra svenska tv-plattformar.

Är det lagligt att låsa upp Dplay utomlands?

Ja, det finns inga lagar eller bestämmelser som säger att ni inte får låsa upp svenska tv-plattformar utanför Sveriges gränser. Ni får avblockera precis vad ni vill, när ni vill – och tv-jättarna kan inte säga ett dyft.

Varför låser Dplay in materialet i olika regioner?

Dplay-plattformen skulle se ganska tom ut om de inte köpte in material från stora tv- och sport-bolag, och det är precis det de gör. Och då de stora mediejättarna vill kunna sälja exakt samma material till många olika regioner blir Dplay tvungna att låsa in stora delar av sitt bibliotek.

Dagens licenssystem är både småaktigt samt orättvist, och i vanlig ordning är det kunderna som drabbas värst.

Bra VPN-alternativ som låser upp allt, inkl. Dplay

#1. Cyberghost

cyberghost-logo-landingssida-696x

Cyberghost klarar av att överlista samtliga streamingplattformar. Om vi bortser från Dplay kan även SVT Play, Viaplay och en lång rad övriga streamingtjänster låsas upp.

VPN-företaget största styrka är dess allsidighet. VPN-servrarna är snabba, serverparken är mycket stor och kundsupporten gör ett mycket bra jobb. Supportavdelningen (direktchatten) har öppet dygnet runt, och personalen svarar nästan alltid på momangen, eller i värsta fall efter någon minut.

Cyberghost har dessutom granskats av externa säkerhetsföretag, som har kunnat garantera att alla VPN-appar fungerar som de ska, samt att inga känsliga loggar sparas. Det sistnämnda är synnerligen viktigt om ni fildelar, och vill kunna undvika upphovsrättslobbyns kravbrev.

Ni kan även installera Cyberghosts VPN-tjänst i routern. Om ni gör så behöver ni inte installera några VPN-appar, då samtliga enheter som kopplas upp mot routern skyddas per automatik.

Vi avslutar med att ta en titt på prisläget, som ser riktigt trevligt ut, i synnerhet om vi tänker pris kontra prestanda. Om ni skulle vara missnöjda ingår även en pengarna tillbaka-garanti som sträcker sig över 45 dagar, och om det är Cyberghost ni fastar för, välj gärna det längsta abonnemanget för att kunna pressa ner prisläget en smula.

Testa Cyberghost nu!

Läs gärna recensionen för att få mer information om hur Cyberghost presterar.

InformationAttribut
Företagets säteRumänien
Antal servrar6200+ i 90+ länder
Appar förWin 10, Linux, Mac, iOS och Android
Antal samtida enheter som tillåts7
Låser upp ITV HubJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp Netflix (USA)Ja
Låser upp svenska tv-plattformarJa
Pengarna tillbaka-garanti45 dagar
Pris från€2.75
WebbsidaCyberghost.com

#2. ExpressVPN

expressvpn-landningssida-liten

ExpressVPN är en av världens mest kända VPN-leverantörer. De presterar lika bra som Cyberghost, kanske till och med snäppet bättre, men deras VPN-abonnemang är dock något mer kostsamma.

Vi inleder med att prata mer om det som ExpressVPN gör rätt, och det är mycket. VPN-servrarna är snabba, VPN-apparna är säkra samt funktionsrika, och serverparken är mycket stor. Inte lika stor som Cyberghosts, men ändå enorm.

Förutom Dplay överlistar ExpressVPN i princip samtliga streamingplattformar, inklusive C More, Viaplay, Netflix, BBC iPlayer och mer.

Den enda minusposten som kan identifieras är prisläget, som kan uppfattas som något högt. Men om ni har råd att lägga en extra slant är ExpressVPN ett riktigt toppval. Och som vanligt vill jag påminna er om att ni bör teckna er för det längsta abonnemanget, då det är mest prispressat.

Testa ExpressVPN nu!

Läs gärna mer om vad andra användare tycker om ExpressVPN i recensionen.

InformationAttribut
Företagets säteBrittiska Jungfruöarna
Antal servrar3000+ i 94+ länder
Appar förWin 10, Linux, Mac, iOS och Android
Antal samtida enheter som tillåts5
P2P och torrentingTillåts
Låser upp ITV HubJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp Netflix (USA)Ja
Låser upp svenska tv-plattformarJa
Support viaWebbformulär, chatt och mail
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från:$6.67
WebbsidaExpressVPN.com

#3. IvacyVPN

ivacyvpn-landningssida

IvacyVPN är relativt okända i Sverige, och resten av Skandinavien. Men det gör inte ett jota, då de presterar mycket bra i vilket fall.

Det är främst det låga prisläget som gör IvacyVPN:s VPN-abonnemang unikt. De erbjuder även egenutvecklade VPN-appar för alla vanliga enheter, såsom Mac, Linux, Windows, iOS samt Android, och dessa fungerar utmärkt.

Serverparken är tyvärr något mindre i jämförelse med Cyberghosts och ExpressVPN:s serverarsenal, men då de VPN-servrar som finns på plats erbjuder bra hastigheter bör det inte ses som en dealbreaker.

IvacyVPN sviker inte heller på streamingsidan, då de klarar av att låsa upp precis allt, inklusive Dplay. Det är inte heller något problem att installera VPN-tjänsten i routern.

Sammanfattningsvis kan IvacyVPN beskrivas som ett starkt VPN-alternativ som klarar av allt som VPN-jättarna gör, utan att ta för mycket betalt för besväret. De presterar förvisso inte lika väl som Cyberghost och ExpressVPN, men om ni har en fast budget som inte får spräckas bör IvacyVPN ses som ett perfekt VPN-alternativ.

Testa IvacyVPN nu!

Läs gärna den mer detaljerade recensionen för att få veta mer om IvacyVPN.

InformationAttribut
Företagets säteSingapore
Antal servrar1000+ i 100+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Antal samtida enheter som tillåts5
Låser upp ITV HubJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp Netflix (USA)Ja
Låser upp svenska tv-plattformarJa
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från$1.33
WebbsidaIvacyVPN.com

#4. OVPN

ovpn-landningssida-696

Svenska OVPN utmärker sig på många sätt, och det märks att de har sin bas i Sverige. Alla guider är skrivna på svenska, många av apparna har svenska gränssnitt och kundsupporten pratar svenska. Kundsupporten har dock inte öppet dygnet runt, och har stängt på helgerna, men det är av mindre betydelse då FAQ-sektionen är mycket bra uppstyrd. Väl där hittar ni svar på alla tänkbara frågor, samt installationsguider och mer.

Det är i synnerhet säkerhetsläget som gör att OVPN utmärker sig från mängden. Deras VPN-servrar är inställda på att aldrig spara några loggar, vilket innebär att ingen, inte ens OVPN själva, kan se vad ni gör online.

De sviker inte heller på streamingfronten, då samtliga streamingplattformar kan låsas upp. Förutom Dplay kan även SVT Play, C More, Viaplay och en lång rad övriga plattformar överlistas. BBC iPlayer kan dock inte låsas upp i nuläget, vilket bör ses som lite av ett tillkortakommande.

Utöver det erbjuds inga egenutvecklade VPN-appar för iOS samt Android. Tredjepartsalternativ finns dock på plats, men installationen kan vara något tidsödande för nybörjare, även om perfekta installationsguider finns tillgängliga på OVPN:s hjälpsidor.

Sammanfattningsvis kan OVPN beskrivas som ett stabilt VPN-alternativ som storsatsat på säkerhetsfronten, och inte tar alltför mycket betalt för besväret.

Testa OVPN nu!

Läs gärna mer om hur OVPN presterar i recensionen.

InformationAttribut
Företagets säteSverige
Antal servrar83+ i 13+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Antal samtida enheter som tillåts4
P2P och torrentingTillåts
Låser upp ITV HubJa
Låser upp BBC iPlayerNej
Låser upp Netflix (USA)Ja
Låser upp svenska tv-plattformar Ja
Kompatibel med routrarJa
Support viaWebbformulär, chatt och mail
Pengarna tillbaka-garanti10 dagar
Pris från49 kr
WebbsidaOVPN.com

#5 Surfshark

surfshark-logo-landningssida-696x-1

Surfshark presterar utmärkt, men har något svårt att mäta sig med de två förstnämnda VPN-företagen, dvs. Cyberghost och ExpressVPN.

Vi inleder med att ta en närmare titt på de positiva aspekterna. Surfshark låser upp samtliga svenska och internationella tv-plattformar, inklusive Dplay, SVT Play, C More, Netflix, BBC iPlayer och många fler. Utöver det är serverparken relativt stor, VPN-apparna fungerar finfint, VPN-servrarna är snabba och inga känsliga loggar sparas.

Surfshark utmärker sig synnerligen väl inom ett område: Ni får koppla upp hur många enheter ni vill på en och samma gång. Det är unikt, då många av konkurrenterna valt att sätta upp en begränsning som oftast motsvarar 4 till 7 enheter. Ni bör dock inte koppla upp mer än 20 enheter samtidigt. Om ni gör så kommer Surfsharks kundsupport förmodligen att kontakta er, och fråga vad ni pysslar med.

Vi avslutar med att ta en titt på prisläget, som är ytterligare en av Surfsharks styrkor. Mer specifikt kommer ni mycket billigt undan om ni tecknar er för det längsta abonnemanget, som är kraftigt rabatterat.

Testa Surfshark nu!

Ta gärna en titt i recensionen för att få reda på hur Surfshark presterar i detalj.

InformationAttribut
Företagets säteBrittiska Jungfruöarna
Antal servrar1.000+ i 61+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Antal samtida enheter som tillåtsObegränsat
P2P och torrentingTillåts
Låser upp ITV HubJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp Netflix (USA)Ja
Låser upp svenska tv-plattformar Ja
Kompatibel med routrarJa
Support viaWebbformulär, chatt och mail
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från€2.09
WebbsidaSurfshark.com

Nu har ni fått läsa mer om fem VPN-alternativ som klarar av att låsa upp Dplay utomlands, och utöver det presterar bra eller mycket bra inom alla mätbara kategorier. Sammanlagt har över 60 VPN-tjänster testats, och de VPN-alternativ som nämnts ovan tillhör det absoluta toppsegmentet.

Tre av de bästa serierna på Dplay

Dessa tre serier kommer ni över helt gratis, dvs. utan att behöva teckna er för ett Dplay Premium-abonnemang.

Välkommen till Köping

IMDb: N/A
Genre: Reality-tv

Här träffar vi många av stjärnorna från ”I en annan del av Köping”, som sändes mellan 2007 och 2010. I den nygamla serien ”Välkommen till Köping” följer vi med när nästan exakt samma gäng busar runt vid raggarträffar, Filip och Fredrik-inspelningar, födelsedagar och mycket annat.

Ullared

IMDb: 6.2
Genre: Reality-tv

I Ullared strosar de trogna butiksmedarbetarna Morgan och Ola-Conny runt, och ibland får vi även träffa på vd:n Boris. Mer specifikt är serien älskad av många, och IMDB-betyget på 6.2 anser jag är lite väl snålt.

Trafikpoliserna

IMDb: N/A
Genre: Reality-tv

Få gillar att bli stannade av en trafikpolis, men den yrkesgruppen är väl ett nödvändigt ont, antar jag. I denna Dplay-serien får vi en inblick i deras vardag, när de patrullerar fram i Stockholmstrafiken.

Sammanfattning

Det tar som mest någon minut att låsa upp Dplay. Om ni skulle befinna er i utlandet kan ni ”lura systemet” med en VPN-tjänst, och därmed komma åt alla svenska tv-plattformar såsom SVT Play, C More, Viaplay och Dplay förstås.

Cyberghost(recension) bör ses som förstavalet i mina ögon, men ExpressVPN(recension) klarar av exakt samma sak även de. Om ni vill kika vidare, och välja och vraka bland alla VPN-företag som recenserats – kika gärna in på VPN-topplistan.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN